Lyft upp Qi Helsingfors [2011-04-16]

Grundkursen i april var vår andra finskspråkiga kurs i Helsingfors. Vädret var vackert utanför dansskolan där vi höll vår kurs och inne i salen var stämningen varm. Nybörjarna var nyfikna och lärde sig rörelserna snabbt, med mycket stöd från sina mer erfarna kurskamrater. Många fick goda resultat redan under kursens gång. Nedan hittar du ett utdrag ur deltagarnas egna kommentarer.

Frozen shoulder mera rörlig

"Det här är min första kurs. Jag lider av frozen shoulder i ena axeln. Den rör sig redan mycket bättre."

Migrän, depression och frozen shoulder

"Jag har haft migrän, depression, frozen shoulder, operationer och andra diagnoser, men nu är jag helt frisk."

Intressant kurs, lugnare sinne

"Det här var min första kurs. Det har varit intressant. Det har känts bra i kroppen. Det var lättare att göra rörelserna på söndagen. Jag har haft problem i armen som känns bättre nu. Mitt sinne kändes lugnare under la qi. Jag kommer att använda det här i vardagen."

"Det var trevligt att rörelserna var relativt enkla och lätta att göra. Det var intressant. Jag har känt mig varm när vi har tränat."

Inflammation på bättringen

"Jag har haft en muskelsjukdom och varit med om en olycka. Jag tränar varje dag, till och med när jag är i flygplan. Jag har haft en senskidesinflammation, som nu håller på att läka. Jag står bättre. Det sker förbättringar i kroppen hela tiden. Jag är tacksam."

Mindre sömnbehov

"Jag gick min första sommarkurs förra sommaren och jag har tränat varje dag sedan dess. Jag orkar bättre i vardagen, sover bättre och behöver mindre sömn."

Det känns ljusare

"Jag lider av mentala problem. Den här helgen har det känts ljusare."

Lugn känsla

"Än en gång är jag förvånad över hur mycket nytt man lär sig. På söndag morgon kände jag mig bra och lugn. Normalt brukar jag ha för bråttom i lyft upp qi, men nu kunde jag till och med ha gjort den långsammare."

Kursrapport på finska / Suomenkielinen kurssiraportti

Lärare:

Jeanette Heidenberg