Träningskurs Xing Shen Zhuang Stockholm [2011-10-01]

Övningen Xing Shen Zhuang, som vi lärde ut för första gången i somras på sommarkurs 2, har blivit mycket populär. När vi nu anordnade en träningskurs i Stockholm var intresset stort, salen var full med folk från såväl England, Finland, Norge som Sverige. Totalt deltog närmare 70 personer. Många uttryckte sin glädje över att få träffa sina kurskamrater från i somras igen.

Förutom att vi har börjat träna Xing Shen Zhuang har också vårt qifält uppgraderats. Flera av deltagarna har märkt att de nu kan få mer ut av träningen och att de känner sig piggare. Detta beror dels på den nya övningen, men också på att vårt qifält är starkare.

Deltagarna var nöjda med att få repetera övningen och att både få och ge korrigeringar. De kände att de fick till övningen bättre efter kursen, och dessutom att träningen under kursen var mycket kraftfull.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

Piggare och starkare

"Rolig helg, det har gått fort. Det är en ny och häftig övning. Jag har tränat den mycket hemma och jag känner att jag blir starkare. Den gör så att jag behöver att sova mindre."

Bra för kroppen

"Den nya övningen (Xing Shen Zhuang) är bra att använda som morgongympa. Den får kroppen i skick. Det är viktig att få korrigerat övningarna. Jag har haft problem med mina fingrar, de har blivit knöliga och det gör ont när jag böjer dom, men här på kursen så har jag inte haft ont alls."

Mycket piggare

"Jag känner mig lite stolt eftersom jag har tränat den nya övningen varje dag sedan sommarkursen. Ända sedan jag började träna qigong så har jag strävat efter att klara mig med mindre sömn, eftersom jag har ett mycket stort behov av sömn. Det var därför med stor glädje jag vaknade i natt kl 04:00 och var jätte pigg och utvilad."

Varma ben

"Jag är glad att det går så fort framåt. Det händer saker i midja, höfter, bäcken och rygg - många saker. Cirkulationen blir bättre. Idag blev jag jättevarm på benen och jag brukar ha svårt att bli det. Jag tycker jättemycket om övningen och har fått bra korrigeringar."

Mer energi och bättre avslappning

"Jag tränar den nya övningen på morgonen, missar jag träningen så blir dagen fel, dagen blir inte den samma. Jag har mer energi och är mer avslappnad när jag har tränat på morgonen. Jag har i en tid nu haft periodvis så ont i händerna att det har varit svårt för mig att sova på nätterna, men den smärtan är helt borta nu."

Bra med tips och korrigeringar

"Jag är hemskt glad att jag kom hit. Jag har fått mycket bra korrigeringar. Det känns tryggare att fortsätta med den här övningen hemma nu. Sen sommarkursen har jag tränat den så gott som varje dag och det har ändrat alla mina träningsrutiner som jag haft sen första sommarkursen. Nu är allt annorlunda så det har också varit bra att få träningstips. Det är hemskt roligt att se alla och spännande med ny utmaning."

Klarar av saker

"Precis när jag behövde det så kom den övningen jag behövde. Jag har den senaste tiden haft många svåra beslut att ta och mycket, faktiskt väldig mycket, att göra. Xing Shen Zhuang har hjälpt mig att klara av allt och jag tycker väldig mycket om övningen."

Mjukare i kroppen

"Det känns bra att träna här. Jag har blivit mjukare i kroppen med hjälp av den nya övningen. Jag märker t.ex. att det är lättare att sitta på golvet nu än det var förut."

Självkänsla och självförtroende

"Min självkänsla och självförtroende är på en helt annan nivå nu än vad den var för tre månader sedan - innan sommarkurs två. Det är helt fantastisk."

Min son sover bättre

"Under en period så har min unga son sovit dålig, men när jag kom hem efter kursen i går och tränade hemma så sov han väldig lugnt. Så jag och min man bestämts oss för att träna tillsammans igen."

Bättre balans och styrka

"Jag har tränat Xing Shen Zhuang sedan sommarkursen. Jag har känt mig pigg av den men det är många saker jag gjort lite fel. Jag har fått bra korrigeringar och hjälp med hur jag ska kunna göra den bättre. Balansen har blivit bättre. Högerbenet har alltid varit svagare men jag känner att det blir starkare och starkare."

Jämvikt i kroppen

"Det har varit en fin kurs och jag är glad att jag kunde gå på den. Jag märker att vänster och höger sida som varit i obalans blir mer i jämvikt. Nu känner jag att jag står bättre. Det är jätteskönt. Och allt det som inte har med det fysiska att göra bara växer och växer."

Ökad träningsmängd

"Det har varit jätteroligt att lära sig den nya övningen även om det varit lite svårt. Nu tränar jag mer för nu tränar jag både denna övning och Shenxin Qigong, så jag har ökat min träningsmängd och det är positivt. Det har varit roligt att träffa alla sommarkursare igen."

Kan gå bättre

"När jag kom till sommarkursen var jag inte överväldigad över övningen men jag har tränat dagligen. Jag har börjat se den på ett annat sätt och ser förändringar på mitt åldrande. Jag går bättre till exempel. Under kursen har vi fått möjlighet hatt befästa det vi gjorde på sommarkursen och det är bra att det blir en extra dag på vinterkursen."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen