Lyft upp Qi Trollhättan [2011-09-17]

Glädjen var stor i Trollhättan över att så många anmälde sig till kursen - både nya och gamla. Flera av deltagarna hade ganska svåra besvär och kom för att de - efter att ha sett sina vänner och släktingar bli bra eller bättre - också ville försöka förbättra sin situation.

Kommentarer från kursen

Paddla kajak

"Genom Qigongträningen kan jag återigen paddla kajak med bara glädje och ingen smärta."

Fibromyalgi

"Har kämpat med smärtor i många år. Vill få tillbaka kraft och energi. Igår var jag tvungen att sitta mycket, men idag stod jag hela dagen, utom sista lektionen.

Reumatism

"Jag fick cellgifter mot reumatism. Efter att jag deltog i Sommarkursen 2011 kunde jag sluta med det. Är väldigt motiverad att träna för att slippa det."

Utmattningssyndrom, Scolios

"Jag började för 9 år sedan för att jag hade utmattningssyndrom. Jag var i väldigt dåligt skick; allting gjorde ont; det gjorde ont att sätta fötterna i golvet och att gå ned för trappan på morgonen. Jag har fått mycket hjälp på många plan. Scoliosen är nästan borta, jag hanterar stress helt annorlunda och är mycket lugnare."

Smärtor

"Jag har haft ont i vänster sida, framför allt i nacken, i ungefär ett år. Idag kunde jag faktiskt vrida på huvudet. Det här känns väldigt positivt."

MS nervsmärtor

"Det är roligt när smärtan försvinner. Har inte haft några nervsmärtor efter Sommarkursen 2011 och är nere i 2 tabletter dagligen mot 6 - 7 st i vintras. Detta är första helgkursen jag inte behövt använda min rullstol. Jag har fått hjälp med så mycket att jag inte kan berätta allt här"

Fibromyalgi, stelopererad rygg

"Fibromyalgi + Zhineng Qigong = Bra kombination. Jag har fått mycket hjälp genom åren."

Qi

"Det var mycket krut i den sista Lyft upp Qi:n."

Känsla av Qi, Nacke, axlar o rygg

"Qi kändes väldigt stark och det hände mycket i kroppen - Rygg, nacke och axlar."

Nedstämdhet

"Brottas med ledsnad och problem, men det släppte i helgen. Det känns som jag gått igenom en torktumlare."

Ryggproblem

"Jag fick ont i ryggen i påskas - kunde knappt gå och jag har högt blodtryck. Ena sidan på kroppen är strulig. En väninna sade till mig att jag behövde Zhineng Qigong så det var bara att prova på. Idag kunde jag sätta på mig strumporna själv utan problem. Detta är bra för kropp och själ."

Kramp i tårna

"Jag har fått en konstig känsla i tårna under kursen, jag brukar få kramp i dem, men det har jag inte haft."

Lärare:

Elisabeth Öberg