Lyft upp Qi Mariehamn [2011-09-24]

Mariehamn bjöd på ett fantastiskt höstväder och solen strålade vackert in genom panormafönstret i salen där vi höll till. Ändock var vi många som deltog i kursen. Stämningen var lugn och harmonisk och timmarna flöt fort iväg.

Ur deltagarnas kommentarer:

Härlig metod

"Super härlig metod. Blir bara mer och mer roligt att träna med åren. Mycket att lära sig, en snabb metod. Hälsoeffekter kommer på köpet."

Energi

"Mådde inte så bra när jag började. Ett verktyg som jag inte kommer att släppa. Min man märker att jag inte har tränat på mitt humör och på hur jag mår. Jag får mycket energi av att träna som jag kan använda på att ta hand om mig själv och min familj. Jag tycker att det är så skönt att komma hit för att man möter så många fantastiska människor."

Migrän

"Det lönar sig att träna, jag har blivit av med min svåra migrän tack vara qigong. Jag har ett nervproblem i ansiktet. Medicinen jag tar hjälper inte mycket. Under kursen har jag inte, på högersidan där jag brukar ha ont, haft ont alls, bara en stickande känsla. Så jag ser mycket fram emot att se vad som har hänt."

Reumatism

"Jag har problem med mina leder och qigong hjälper mig oerhört mycket. På jobbet hade vi en kurs där det ingick en test av hur viga vi var och då visade det sig att det var jag, som har reumatism, som var den som var mest vig. Det kan jag tacka qigong för."

Mår bra

"Jag tränar för att jag mår bra av att träna. Tack"

Mer lugn

"Dom dagarna när jag tränar på morgonen då går dagen som smurt. Qigong har gjort att jag har ett annat sätt att förhålla mig till andra människor. Jag är mer lugn och mer avslappnad."

Diabetes

"Jag har diabetes typ 1 och jag märker att jag helt klart behöver mindre insulin när jag tränar och är på helg kurser."

Sover bättre

"Qigong är ett verktyg för mig och jag känner att dagarna blir inte dom samma om jag inte tränar på morgonen och om jag tränar på kvällen så sover jag bättre. Jag blir en bättre människa av qigong."

Lärare:

Lars Hagner