Lyft upp Qi Stockholm [2011-09-17]

Med ett strålande höstväder utanför fönstret anordnades terminens första helgkurs i Stockholm. Att gå en kurs i början av hösten är ett bra tillfälle att fylla på med qi inför årets mörkare månader och det var många, både nya och mer erfarna deltagare, som tog möjligheten att träna tillsammans i qi-fältet.

Att många väljer att repetera kursen är till stor hjälp för de nyare deltagarna. Det är en möjlighet att få hjälp med att förbättra rörelsernas kvalitet – och därigenom ha en chans att få bättre resultat. Det kan också vara inspirerande att höra om erfarenheter och förbättringar som andra uppnått efter en tids träning. Många berättade om hur träningen förändrat deras liv och hur Zhineng Qigong är en vän som alltid finns närvarande.

Nedan följer några kommentarer från deltagarna:

Ansiktsförlamning

"Jag är ny och har testat allt möjligt. Jag har en kronisk tarmsjukdom. Jag har mått dåligt i många år. Jag har dagligen mediterat och det har hjälpt men jag ville testa qigong. Jag har en ansiktsförlamning sedan många år tillbaka och går på behandling flera gånger i veckan. I går kväll kunde jag stänga munnen och ögon på ett sätt som jag inte kunnat på sju år. Jag trodde inte att det skulle vara möjligt."

Nacke och rygg

"Jag har haft mycket problem med rygg och nacke men inte nu längre. Fortsätt träna så blir det bra. Jag har haft mycket smärta men inte länge. Jag har också fått en annan utstrålning nu eftersom jag inte längre har ont. Man bli gladare och lättare till sinnet när det inte gör ont. "

Intressant träning

"Lycka till alla. Träna på så blir det intressant på många sätt. Jag förstår bättre hur kropp och knopp hänger samman. "

Energi

"Det är härligt att komma hit och få energi. Jag kan varmt rekommendera träningen. Det är bra för både kropp och knopp. "

Lugnare, vän

"Jag har tränat i många år. När jag hade tränat någon månad kände jag att ville lära mig mer. Jag trodde att jag kunde det här men ju längre tid jag tränat desto mer har jag insett hur mycket jag har att träna på. Träningen är som att tvätta insidan. Jag har blivit mycket lugnare. Qigongen är en vän som man har med sig överallt. "

Livboj, reumatism

"Jag har reumatism och började med qigong för att jag såg det som mjuk jympa som kunde vara bra. Men qigong är ju så mycket mer. Mentalt har qigongen blivit min livboj, något att hålla tag i. Om jag vaknar på nätterna och har ont så kan jag träna istället för att ta en värktablett. Jag kan handskas med att min kropp inte funkar som den borde. Huvudet är viktigare. Qigongen är en bas, en grund. Jag är väldigt tacksam. "

Mer samlad

"Jag har problem med ishias och ångest men nu känner jag mig mer samlad till kropp och själ. "

Otroliga resultat

"Jag har tränat i några år och jag har svårt att sätta ord på hur bra träningen både fysiskt och psykiskt. Det är helt otroliga resultat. Grattis alla nya som har hittat hit. Träningen är helt otroligt bra."

Gladare, nya vänner

"Jag började genom bröstcancerprojektet. Jag var stel och deppig men jag fortsatte träna och det har gett resultat. Jag blir äldre och äldre men kroppen blir mjukare. Jag är gladare, mer öppen och jag har fått nya vänner. Min son tränar också och han har blivit av med sina ryggproblem. Efter sommarkursen blev jag väldigt mjuk i kroppen och det sitter fortfarande i. Jag sover bättre också. Jag är jätteglad att jag hittat hit. Det är något av det bästa som hänt mig. "

Repetera kursen

"Jag kan rekommendera att repetera kursen. Den andra kursen kommer inte alls att vara som den första kursen utan man hör en massa nya saker, mer detaljer, som gör att man får ut ännu mer av träningen. "

Lugn

"Jag är ny här. Jag läste om det och blev nyfiken. Jag är glad att jag varit här och jag hoppas att jag ska få mer energi. Jag känner mig lugn. "

Qi-fält

"Jag har tränat i flera år och jag trivs eftersom jag ju kommer tillbaka. Jag gillar qigong. Jag kan vara rastlös men jag kommer ändå hit. Det är gott att vara i qi-fältet. "

Utbränd

"Jag gick in i väggen för 1,5 år sedan. I somras gick jag sommarkursen och jag hade jättemycket reaktioner och efteråt har jag blivit så mycket bättre. Det hade nog tagit 6-9 månader att bli så mycket bättre som jag blev på sommarkursen. Innan kursen kunde jag sova 16 timmar på en natt men under kursen sov jag 6 timmar och det fungerade jättebra. Jag har blivit lugnare och jag sover bättre. Det är meditativt samtidigt som det är bra för kroppen. "

Energi

"Jag jobbar som musiker men jag har inte tillräckligt med energi. Jag hoppas att jag ska få det genom träningen. Jag har också problem med muskelkramper som jag hoppas ska bli bättre. Det har varit fantastiskt bra."

Pigg och glad

"Jag är ny och har velat testa länge. Jag har problem med obalanser i höfter och knän och har testat alla möjliga behandlingar. Jag hoppas att qigongen ska hjälpa. Jag sov bra i natt och vaknade pigg och glad."

Varm

"Jag jobbar som musiker och har problem med nacken och med stelhet. Jag tror att det här ska hjälpa. Jag blir varm och det bubblar. "

Bra kurs

"Denna kurs har varit väldigt bra. Det är bra att det är så många erfarna qigongare här. Det är ett väldigt lyft att få hjälp med korrigering. "

Lärare:

Lars Hagner