Lyft upp Qi Hamar [2011-09-17]

Höstens helgkurs i Hamar hade deltagare från både Hamar och den lilla staden Elverum som ligger några mil från Hamar. Ungefär hälften av deltagarna var nybörjare, och en repeterande deltagare gick sin första kurs på 7-8 år. Deltagarna kände sig uppiggade och pratade redan om den kurs i Lyft upp Qi 2 som vi arrangerar i Hamar i november.

Lungnare efter andra kursen

Jag har gått en kurs tidigare och visste inte riktigt hur mycket jag skulle vänta mig av min andra kurs. Men nu efter kursen känner jag ett mycket större lugn i kroppen än jag gjorde första gången.

Mycket piggare och klarare i huvudet

Mitt batteri var helt platt när jag kom till kursen. Det är nästan svårt att beskriva hur stor skillnaden är nu efter helgen. Jag har varit så trött att jag inte orkat gå uppför små backar. Nu kan jag enkelt lyfta upp huvudet, räta ut ryggen och prata med folk. Dimman i huvudet har försvunnit.

Mer ork och vaknade tidigt

Jag kom hit för att få mer energi och att lära övningarna. Jag är positiv till detta. Jag är inte så trött som jag förväntade mig att bli. På kvällen efter första kursdagen orkade jag göra en massa saker och jag vaknade innan väckarklockan imorse och kände mig pigg. Direkt när jag vaknade såg jag fram emot att få komma tillbaka hit och träna.

Lyft upp Qi i Hamar september 2011

Alert

Jag började först och främst för att få mer energi. Igår när jag kom hem efter kursen kände jag mig otroligt alert, för att vara mig. Jag hoppas att jag kan fortsätta träna så att jag kan få ännu mera energi.

Överraskand att jag orkade

Jag är 69 år gammal och för sex år sedan var jag med om en bypass-operation. Efter den operationen har jag inte varit i särskilt god form. Jag provar qigong för att få mer energi, och jag behöver verkligen mer energi. Jag brukar bli trött efter att ha stått endast två minuter och blir också snabbt andfådd, men här har jag stått två hela dagar utan problem! Det var överraskande och känns bra.

Svullnaden i foten gick ner

Jag har lyckats bryta ett ben i min fot för några veckor sedan. Nu under kursen har svullnaden gått ner och det gör inte så ont.

Mer energi och lärde mig mycket

Jag gick min första kurs i januari, men har inte lyckats få till någon bra träningsrutin efter det. Så jag kom hit för att få spendera ett par dagar med att träna och sedan kunna börja om igen, försöka få till att träna regelbundet hemma. Jag upptäckte till min stora förvåning att jag lärde mig väldigt mycket under kursen, det upplevde jag som mycket positivt. Jag känner också att jag har fått mycket mer energi under kursen. Jag tränar för att jag vill ha mer energi, men också för att jag vill kunna hantera stress och utmanande situationer med ett större lugn. Jag hoppas att jag nu också skall kunna klara att behålla mitt lugn.

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen