Lyft upp Qi Salo [2011-04-09]

Salo är vår första helt finskspråkiga kursort i Finland. När vi inleder verksamhet på ny ort är det i allmänhet för att någon på orten har gått kurs med oss tidigare och bjuder in oss. Så var det också i Salo, där vi höll grundkurs i Lyft upp qi för första gången i april. Att Salo är en trevlig stad fick vi erfara när vi hade problem att få tag på stolar och bord för kursen. Det mysiga caféet Kultainen Tuoksu, som ligger ett halvt kvarter från kurslokalen, ställde upp och lät oss låna det vi behövde under helgen.

Stämningen på kursen var lugn och harmonisk. Många repeterande hade tagit sig till Salo från både Åbo och Helsingfors för att delta i kursen. De var ett bra stöd för de nya deltagarna, som lärde sig snabbt. Nedan följer ett utdrag ur deltagarnas kommentarer på kursen:

Lung och armen läkt efter canceroperation

"Jag började träna Zhineng Qigong efter en bröstcanceroperation för några år sedan med syftet att rehabilitera min arm. Den är bra nu. Tack vare qigongen kan jag hålla mig lugn i mitt yrke som speciallärare i högstadiet. För mig är det viktigt att träna. Om jag glömmer bort att träna känner jag mig stelare i kroppen."

Mjukare och smidigare

"Jag har tränat qigong rätt så länge. När jag började var jag sned. Nu är jag mjukare och smidigare. Varje kurs lär jag mig något nytt. Jag har också lärt mig mycket av mina qigongkompisar, av deras förbättringar och deras uthållighet. Jag mår på det hela bättre nu än när jag började."

Behövde inte rotfyllning, muskelbristning i låret blev bra

"Efter att jag började träna qigong blev en tand som skulle ha behövt rotfyllning helt bra utan rotfyllning. Innan den här kursen fick jag en muskelbristning i ena låret och kunde inte böja mig. Efter de här två kursdagarna kan jag böja mig igen utan problem."

En bra helhet

"Det här är min första kurs. Till mina morgonrutiner har hört ett gymnastikprogram som jag har gjort själv och som innehåller några rörelser som påminner om två rörelser i Lyft upp qi. Lyft upp qi är en bra helhet. Kursen var bra och det var roligt att lära känna nya människor och träffa gamla bekanta. Jag har för avsikt att fortsätta träna Zhineng Qigong."

Föreslår metoden för kunder

"Kursen var förvånandsvärt mångsidig och effektiv. I mitt yrke vårdar jag andra och därför är det bra för mig att ta hand om mig själv också. Jag väntar ivrigt på nästa kurs här så att jag kan få med mig mina patienter."

Ingen träningsvärk

"Jag är förvånad över att jag inte har någon träningsvärk idag."

Salo våren 2011

Kursrapport på finska / Suomenkielinen kurssiraportti

Lärare:

Jeanette Heidenberg