LUQ 2 Helsingfors [2011-05-07]

Brändö gymnasium stod ånyo som värd för oss i Helsingfors, den här gången för vår Lyft upp Qi 2 kurs. Till kursen kom flera deltagare från de olika orterna där vi verkar i Finland. Många uttryckte det positiva i att få lära sig och träna på att öka kvaliteten i träningen.

Ur deltagarnas kommentarer:

Qigong ger ett större lugn

"Det här var en jätteskön kurs. Jag jobbar på med mitt stående. Jag fick korrigeringar i mitt stående på förra kursen och jag känner att det jobbar på. Jag har koncentrerat mig mycket på den inre kvaliteten för att få mera ut av min träning. Det har känts väldigt bra. När jag slappnar av kan jag bättre känna hela min kropp. Det kändes skönt. Jag har varit lite stressad på grund av mina studier. Det är skönt att få lugn i sinnet."

"Jag har gått den här kursen tidigare och jag har haft nytta av att använda tankarna. Det är fint att få träna i ett sådant lugn hela veckoslutet. Jag har fått bra korrigeringar. Det svåraste är att hålla lugnet och kroppshållningen i vardagen."

"Det här var min andra tvåa. Jag lär mig något nytt varje gång jag går på kurs. Jag tyckte jättemycket om att få träna så mycket. Jag har ett aktivt huvud, men här fick jag flera lugna stunder."

"Det här är min första Lyft upp qi 2 kurs, det har varit jättespännande och intressant. Jag har fått bra korrigeringar och ett inre lugn. Det har varit spännande med alla nya saker."

helsingfors LUQ2 110508

Jag är jättetacksam att jag har varit här. Jag har fått ett annorlunda lugn, jag har gått på höga varv. Igår kväll lade jag mig och sov klockan nio och sov ända fram till klockan sex utan att vakna. Det är många saker i mig som har blivit positiva, speciellt den insikten att jag kan välja själv med tankar och med kroppen."

"Det är bra att repetera, man lär sig alltid något nytt. Att träna i grupp är bra. Jag har blivit så mycket lugnare och mera harmonisk av qigongen, man lär sig hela tiden något nytt. Man lär sig att gå vidare, tack för det."

Klarar av vardagen bättre

"Jag har tränat en tid och känt att jag skulle behöva något djupare för att gå vidare och jag tycker att jag har fått precis det den här kursen. Träningen påverkar min vardag mycket till det positiva. Efter kurser är det märkbart, jag tar kraven från mitt jobb och mina barn bättre, jag inser att jag inte behöver stressa. Jag har jobbat nu sex månader på mitt nya jobb och bara för ett år sen kunde jag inte ha tänkt att jag skulle klara ett sådant jobb."

Klarar av att stå längre

"Jag har gått fyra grundkurser tidigare. På den här kursen har jag lärt mig massor. Jag kämpar med mitt stående. Jag är nöjd att jag klarar att stå så här länge utan att få ont. Det har jag inte klarat tidigare. Jag kände mig mör igår kväll, men i morse när jag steg upp kände jag mig mjuk i kroppen."

Känslan av qi

"Jag började träna för ett halvt år sedan. Jag har tyckt att det har varit svårt att slappna av i La Qi. Nu när vi tränade La Qi efter lunchen idag kändes det toppen. Jag har aldrig känt qi så starkt. Det här har varit en bra kurs och jag fortsätter träna."

Har lärt sig nytt

"Tack för de här två dagarna! De var otroligt fina. Det här är min andra Lyft upp qi 2 och jag funderade lite over vad jag ännu skulle kunna lära mig. Jag har lärt mig massor. Både helt nya saker och sådant som jag lärt mig tidigare men glömt bort. Jag har bara positiva saker att säga om den här kursen. Jag är glad och tacksam för kursen, för lärarna och alla deltagare."

"Jag kan rörelserna tillräckligt bra så tankarna far lätt så det här var en jättebra kurs, jag har lärt mig mycket nya saker."

Ångrar aldrig en qigongkurs

"Det här har varit jättehälsosamt mentalt. Det har varit en välgörande och hälsosam kurs med mycket att ta till sig. Föreläsningarna om emotioner var väldigt intressanta. På Åbokursen kom jag på att jag aldrig har ångrat en helgkurs. I livet gör man mycket som man ångrar efteråt, men det har jag aldrig gjort med en qigongkurs."

Lärare:

Lars Hagner