Shenxin Qigong Stockholm [2011-05-07]

Lyft upp Qi är huvudövningen i det första steget i Zhineng Qigong. I sommar kommer vi att lära ut steg två och övningen Shenxin Qigong är ett mellansteg mellan de båda. Shenxin Qigong är lite mer fysisk än Lyft upp Qi och det är något som många deltagare uppskattar. Kurserna är alltid välbesökta, så även terminens kurs i Stockholm. Många av deltagarna hade tränat Shenxin Qigong en längre tid och atmosfären var lugn och harmonisk.

Nedan följer några av deltagarnas kommentarer

Bra kurs

"Jag har tränat Shenxin Qigong i sju år. Men nu har jag tränat Lyft upp Qi ganska länge och lagt Shenxin åt sidan så det var bra att komma hit. Jag rekommenderar alla att träna på morgonen för då får man det gjort. Kursen har varit bra!"

"Det här var min första Shenxin-kurs. Tack för en bra kurs och bra korrigeringar. Jag har sett min fru träna och när man ser henne så ser det så lätt ut men det var lite svårare. Jag tränar mycket Lyft upp Qi hemma, men med Shenxin är det mycket lättare att få en stark känsla av Qi."

"Tack för en fantastisk kurs! Det är helt enormt att vara här och träna. Det pirrar i kroppen och det känns helande. Jag har fått jättefina korrigeringar som hjälpt mig att hitta detaljer så att jag får bättre resultat när jag tränar. Jag kom på en rolig sak, jag var med på den allra första Shenxin-kursen och jag kommer ihåg att jag tyckte att det var så jobbigt att stå med armarna utåt men skiftet kom när jag var med på en sommarkurs strax därefter. Sen dess har det inte varit jobbigt med armarna. Tack alla!"

"Jag har tränat i tre år och det här är min första kurs i Shenxin Qigong. Det har varit skönt att gå vidare men det känns svårt. Jag funderar på att gå sommarkurs. Tack för en jättebra kurs!"

"Det har varit en väldigt fin och härlig kurs. Och jag har blivit mycket bättre. Jag har varit riktigt risig under veckan."

"Jag har tränat Shenxin Qigong ett tag men varvar lite vad jag tränar så att jag håller alla övningar vid liv. Det har varit jättebra. Det är så skönt att komma hit en helg. Man släpper alla tankar och planering framåt, är bara här och nu. Det är väldigt avslappnande och härligt. Vinterkursen är jättehärlig tycker jag och jag ser fram emot sommarkursen. Tack för bra korrigeringar och andra goda råd. Tack för en bra kurs."

Livet förändrats

"Jag har tränat i tre år och har skrivit en personlig berättelse på hemsidan. Qigongen har förändrat mitt liv helt, både fysiskt och psykiskt och jag är väldigt tacksam. Tack för en bra kurs!"

"Jag är nybörjare på Shenxin Qigong och jag tycker väldigt mycket om metoden. Det här är ett steg vidare från Lyft upp Qi. Jag håller med om att qigongen förändrat mitt liv och jag känner mig väldigt tacksam!"

Tålamod

"Jag kan intyga att man får tålamod av att träna qigong. Jag tycker mycket om Shenxin och jag brukar försöka gå den här kursen varje termin. Jag har varit på två vinterkurser och jag kan varmt rekommendera dem. Jag brukar också träna på morgonen för då, i den bästa av världar, kan det bli så att man kan träna på kvällen också."

Mer qi

"Det här var min första kurs i Shenxin Qigong. Det har känts jättebra! Det har varit bra för mitt ben och jag har fått mer qi. Jag ska fortsätta träna och kanske gå en vinterkurs."

Sommarkursen

"Jag ser fram emot sommarkursen väldigt mycket. Det ska bli spännande. Det är alltid roligt att träna, oerhört skönt. Och jag tycker att det är en bra lokal."

Starkare

"Jag har tränat Shenxin ett tag. Sen förra sommarkusen har jag tränat Shenxin varje morgon och jag känner att det gett väldigt bra resultat. Jag har blivit mindre stel i benen och mycket starkare i kroppen. Jag springer inte eller tränar något annat men kroppen har blivit starkare ändå. Det är spännande att göra lugna rörelser men så får man styrka."

Smärta

"Jag har tränat ett tag och varit på vinterkurser. Jag har sett fram emot den här kursen sen jag hörde att den skulle bli av. I går hade jag väldigt ont i ryggen men idag har jag inte känt någonting så jag får hoppas att det försvunnit. Det är roligt att vara här. Jag har ganska mycket ångest men när jag är på sådana här kurser är det som att det försvinner."

Energi

"Jag är väldigt glad att var här. Jag bor i Göteborg så det är roligt att vara här och träffa er alla och träna ihop. Jag var väldigt trött igår men mycket piggare idag. Jag har tränat med stort lugn och harmoni och det känns jättebra."

Mer vaken

"Jag tycker jättemycket om Shenxin och jag känner djup tacksamhet för att jag hittat qigongen och särskilt Shenxin. Den gör mig mer vaken i huvudet, starkare. Jag får mer struktur och riktning genom Shenxin, får mer gjort. Jag är jättetacksam för kursen."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen