Lyft upp Qi Bollnäs [2011-04-09]

Så har vårens grundkurs i "Lyft Upp Qi" i Bollnäs gått av stapeln på Björktjära skola. Återigen blir det tydligt hur bra och viktigt det är för de nya deltagarna att det är repeterande med på kursen. Alla får verkligen en chans att individuellt få hjälp och stöd i att få till sina rörelser på bästa sätt. Det var en god stämning på kursen som ledde till många vänliga leenden.

Några kommentarer från deltagare:

Ryggen mjukare och bättre hållning

"Jag har haft det småbökigt med min rygg men den har blivit mjukare överlag och jag har fått en bättre hållning. Till och med sjukgymnasten har sett att jag har bättre hållning. Jag har blivit lugnare och tuffa händelser tar inte över mig på samma sätt och sätter sig inte i kroppen. Jag har förstått att mycket handlar om mig själv och att jag behöver jobba med mig själv, att också våga lita på mig själv. Det blir bara bättre."

"Jag har hållit på med qigong några år nu och jag har gått alla helgkurser här i Bollnäs sen jag började. Det är en stor hjälp och ger ett bra resultat. Jag är smidigare än på många år. Kroppen har rätats ut och jag har fått en bättre hållning. Jag har till och med fått höja skrivbordet på jobbet. Qigongen är jätteviktig för mig."

"Jag känner mig mer symmetrisk och jämnare i kroppen."

"Jag började med qigong av nyfikenhet. Jag har problem med bl.a. med mina axlar då jag sitter mycket i bil. Det känns bra med qigongen och jag får en bättre kroppsuppfattning. Det känns skönt och fokuserat och jag har blivit behagligt trött den här helgen."

Investering för livet

"Jag anser att börja med qigong är den bästa investering jag gjort för livet tillsammans med min familj förstås. Den påverkar även familjen positivt. Det är mycket som blir enklare. Jag har inte tvekat en sekund att det är daglig träning som gäller och att det är en god investering i mig själv. Jag har lärt mig att handskas med svårigheter på ett helt annat sätt, och se att de kan till och med bli en tillgång. Allting ger någonting i livet. Det har varit en härlig harmoni på kursen och alla hjälps åt."

"Jag vill få ordning på min rygg och det är därför jag har sökt mig hit. Jag har provat en massa olika saker som inte hjälpt. Det känns som att det finns en helhet i qigongen. Det har varit jättetrevligt att vara här och också att få möta en massa nya människor."

Avslappnande

"Jag har velat prova qigong länge och visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig och har blivit positivt överraskad. Jag har varit stressad på jobbet men märkt under kursen att jag kunnat släppa jobbet helt. Det har varit avslappnande och en spännande helg. Jag känner mig nöjd."

Bättre i ett ben

"Det är bra för mig själv att gå kurs och jag tycker om den här qigongen. Jag har blivit bättre i ett ben som krånglat."

Mer lyhörd

"Jag har kunnat börja njuta mer av träningen. Jag är på väg, som på en resa och upptäcker nya saker. Jag är också mer lyhörd för vad som händer inom mig, får liksom kontakt med mig själv. Jag rekommenderar verkligen sommarkurserna."

Bättre tålamod och större lugn

"Kroppsmedvetenheten är på väg åt rätt håll. Jag har fått ett bättre tålamod och ett större lugn. Det är bra att gå en helgkurs för att få en puff att komma igång med träningen igen."

Lärare:

Fatima Ringvall