Lyft upp Qi Norwich [2011-04-02]

Vi hade en underbar kör av fåglar som sjöng för oss när vi lärde oss Lyft Upp Qi i Norwich. Det var en varm vårdag och fönster var öppet för att låta de underbara ljuden av vår komma in. På skolan med en vacker utsikt över Norwich var vi en grupp nybörjare och repeterande som tillsammans lärde oss och tränade qigong i en varm och hjälpande atmosfär.

Kommentarer från deltagare:

Glädje och lycka

"Den här kursen har känts annorlunda än mina tidigare, det är som att jag går för första gången. Och det vänliga leendet som jag har försökt att ha kom utav sig själv. Att göra qigong är en glädje."

"Det är en lycka att vara här. Jag tycker mycket om det så tack så mycket."

"Det här är väldigt njutbart. Jag har blivit mer medveten om min kropp och den söker efter balans."

"Det är förvånande hur mycket jag har lärt mig den här helgen. För balansen så känns den här kroppshållningen som en gåva. Det känns som att närma sig en bit av livet."

"Det här är en fantastisk sak och jag är på väg att lära mig mycket. Jag känner en förväntan."

Mjukare i kroppen

"Jag känner mig mycket mjukare i kroppen än när jag kom till kursen. Jag har bestämt mig för att ge qigongen en rejäl chans."

"Den förra kursen var den första för mig och efter det så har jag tränat regelbundet. Jag har varit med om en bilolycka tidigare och efter den så fick jag en pisksnärt skada. Nyligen så var jag med om ytterligare en bilolycka och jag var så glad att jag hunnit börja träna qigong regelbundet 4 månader innan. Jag tränade direkt La Qi och jag tror att det hjälpte mig igenom den här olyckan bättre. Min kropp har blivit mycket mjukare."

Större lugn i sinnet

"Jag tror att det bästa är att jag har fått ett större lugn i mitt sinne efter att jag börjat träna qigong. Jag har också märkt att qigong hjälper mig att ta beslut, både i jobbet och i livet i stort."

"Jag har uppskattat det här. Jag har hållit på med mycket sport i mitt liv så det känns bra att träna både fysiskt och mental."

Livet mindre komplicerat

"Jag har i huvudsak gjort qigong varje dag. Men jag har varit sjuk de senaste veckorna och inte tränat så mycket. Och genom att inte göra det så har jag haft mindre energi och sämre balans. När jag tränar regelbundet blir livet mindre komplicerat och hjälper mig att liksom hålla ihop."

Lysande att träna tillsammans

"Det är lysande med så många människor tränande tillsammans. Väldigt bra att gå igenom alla rörelser igen, det blir som en bra upprepning."

"Vad underbart det är att vara tillbaka igen och det finns alltid något nytt att lära sig. Jag har en tendens att börja med små ovanor i träningen så det är bra att få rörelserna korrigerade och inlärda igen."

"Det är så bra ha att en grupp att träna med varje vecka, det hjälper mycket. Jag har koncentrerat mig på rörelserna den här kursen och jag har märkt att det har varit bra för fokusen och lugnet."

"Jag hade ett problem i kroppen så jag fortsatte träna varje dag även om jag fick en del reaktioner, och tack vare det så är funktionen nu normal. Det är underbart att träna med en så stor grupp människor, det hjälpte mig att inte tänka så mycket och det stärker mig."

"Jag känner mig ödmjuk inför qigongen. Jag tycker om det här sättet att lära sig på, under en helg, och sen kan du faktiskt börja träna själv. Jag tycker också om sättet det lärdes ut på, det passade mig bra."

Förbättrad syn

Varje vår de senaste 10 åren har jag gått på en speciell diet pga. kronisk sjukdom i lever och gallblåsa, men i år så behöver jag inte göra det. Min syn har förbättrats och jag behöver inte leta efter mina glasögon så mycket längre. Jag känner mig yngre och mycket lugnare."

Kroppsmedvetenhet

"Jag är förvånad över hur mycket mer kroppsmedveten jag har blivit under den här helgen. Jag tycker att det har varit en intressant och rolig kurs."

Mer energi

"Jag är nöjd med att vara tillbaka och gå ännu en helgkurs. Det bygger upp min energi nivå."

Frusen axel bra igen

"Jag hade en skada i min fot och knä så jag gick på kryckor i 18 månader. Jag hade också en frusen axel. Jag började träna qigong tack vare min bror som tränar. Efter den första grundkursen tränade jag regelbundet i tre veckor och sen försvann problemet med min frusna axel. När jag kom till sommarkursen gick jag med en käpp och efter kursen så behövde jag den inte längre. Jag har njutit av att vara här på kursen."

Lunginfektion försvann

"Vilken fantastisk helg det har varit och atmosfären har varit väldigt lugn. Man kan läsa mer om mig på Zhineng Qigongs hemsida, men jag hade en infektion i lungan som visades vid röntgen innan jag deltog i sommarkursen. Efter kursen visade röntgen att infektionen var borta!"

Knöl på nacken som minskar

"Jag har en knöl bak på nacken och den har börjat minska sedan jag började med qigong."

Lärare:

Fatima Ringvall