LUQ 2 Nybro [2011-04-02]

Våra träningsgrupper i Nybro och Kalmar har en stabil verksamhet med träningar varje vecka på båda orterna och ett jämnt tillflöde av nybörjare på grundkurserna. Även till Lyft Upp Qi 2 kursen som vi arrangerade i Nybro sista helgen i mars kom det flera som gick kursen för första gången. Flera uttryckte åsikten att kursen hjälpt dem att bättre förstå mer om Qigong.

Ur deltagarnas kommentarer:

Lugn

"Jag känner ett stort lugn när jag tränar, qigongen har hjälp mig mycket."

Känsel i benet tillbaka

"ag har fått mycket hjälp av qigongen, det senaste som hänt är att mitt ben har blivit bra. Jag har opererat det många gånger, den senaste gången var över tio år sedan och efter det har jag inte haft någon känsel i benet. Efter sommarkursen kom känseln delvis tillbaka och nu är den helt tillbaka."

Utbränd, migrän

"Jag har tränat i 5år, Jag var utbränd med många olika symtom , bl.a migrän. När jag började träna blev jag bättre och bättre. Nu har man glömt hur det var, när man hör andra berätta kommer man på att just , det hade ju jag också problem med..."

Mer energi

"Jag har gått en grundkurs tidigare och efter det har jag försökt träna varje dag. Det har gett mig mer energi . Jag tycker den mentala delen av träningen är väldigt spännande."

Hjälp med sorg

"Jag har gått två grundkurser tidigare. När jag gick min första kurs hade min man just gått bort. Träningen har hjälper mig att läka sorgen. Det är ett sätt att samla sig."

Migrän

"Jag har problem med migrän och värk i nacken och träningen är en bra hjälp, numera är migränen nästan helt borta."

Livsglädje

"Jag tycker det är roligt att träna, det är livsglädje."

Nervositet, muskelspänning

"Träningen hjälper mig när jag uppträder. Jag är pianist och tidigare kunde nervositet göra att jag blev väldigt uppspelt på scenen och tappade kontrollen. Qigonträningen gör att jag kan få samma"kick" av att vara på scenen men jag känner ändå att jag har kontroll. När jag började träna hade jag problem med ett ben, läkarna konstaterade en konstant spänning i en muskel. Efter sommarkursen försvann detta helt."

Värk, stroke, diabetes

"Jag har tränat länge och gått många kurser . Jag upplevde inte att jag hade några direkta hälsoproblem när jag började förstå att man är så mycket friskare nu i takt med att man blev av med en massa krämpor . Jag har inte längre värk i nacken och axlar, mina leder gör inte ont, min gamla fotbollsskada i knät är borta, jag är lugnare. För ett tag sedan fick jag en stroke, då tränade jag i väntrummet och allt gick väldigt bra och jag har inte fått några men av det. Det samma gäller min diabetes som inte påverkar mig mycket och det tror jag jag har träningen att tacka för. Jag mår bra! Träningen är skön och det är ett bra verktyg att ta till. Det blir sommarkurs i år igen!"

Gravid trots genetiskt fel

"Som ni ser ska jag snart få en bebis. Det har inte varit så lätt, jag har haft flera missfall och läkarna har konstaterat ett genetiskt fel. Eftersom jag har en helt frisk son kunde de inte säga att jag inte kan få barn... nu väntar jag en till son och han har inga genetiska fel. Jag blev gravid efter sommarkursen. Trots dåliga erfarenheter har jag känt mig lugn och trygg under hela graviditeten. Jag känner att träningen hjälper mig med att mogna känslomässigt."

Lärare:

Lars Hagner