Lyft upp Qi Helsingfors [2011-03-26]

Samarbetet med Munksnejdens pensionärsförening fortskrider i deras varma, soliga lokaler där folk i alla åldrar från när och fjärran deltog i helgens kurs i Lyft upp qi. Stämningen var enligt deltagaras kommentarer positiv, öppen, avslappnad, härlig och alldeles underbar med glada, ljuvliga människor. Deltagarna lärde sig med iver och glädje. De uttrykte tillförsikt till metoden och hur viktigt det känns att få träna tillsammans i grupp. Ett skärsår läkte helt under helgen.

Kommentarer från deltagarna:

Om gruppträning, härlig stämning och tillförsikt

"Tack för en positiv stämning!"

"Det är första gången jag är med, jag är positivt inställd, jag har en vacklande hälsa men tror att det här kan hjälpa!"

"Qigong är så mycket mera än övningarna, det är ett tankesätt för hela livet."

"Det är första gången jag är här, den här kursen har varit fylld av glädje och positivitet."

"Det känns skönt, ser nu det viktiga att träna i grupp."

"Jag tycker alltid det är inspirerande att komma på kurs på nytt. Det är skönt att träna i grupp."

"Jag har haft stora problem med hälsan, jag tror mycket på den här metoden."

"Jag har gått flera kurser, jag är väldigt glad att vara här igen."

"Det här har varit en alldeles underbar kurs, glada ljuvliga människor. Min man säger att jag har blivit så mycket snällare, blossar inte upp lika fort längre."

"Det har varit jätteroligt, jag kommer att fortsätta!"

Sår på tummen läkt på helgkursen

"Jag skar mig i tummen igår morse ordentligt, idag är det helt läkt."

Smärtlindring och bättre rörlighet i nacken efter en olycka

"Jag har hållit på sen i höstas. Jag skadade min nacke i en ridolycka och tycker det har hjälpt väldigt mycket. Smärtan är lättare och rörligheten bättre. Jag tänker absolut fortsätta."

Kunde börja studera igen efter sex månader av sjukdom

"Jag har varit jätteskjuk den här vintern. Jag studerar har har kunnat läsa bara tio miuter åt gången sen har jag mått illa. Förra veckan gick jag en grundkurs och efter det på måndagen kunde jag läsa hela dagen också på tisdagen. På fredagen skrev jag en tent. Det har jag inte kunnat göra på ett halvår!"

Mera energi

"Det har varit en härlig kurs, öppen och avslappnad stämning. Jag har fått mera energi att fortsätta. Qigong har hjälp mig mest med sinnet. Jag har hittat styrka och energi till att göra allt möjligt! Jag är lugn och glad numera."

Lärare:

Camilla Heidenberg