Lyft upp Qi Kalmar [2011-02-19]

I Kalmar finns det många som tränat länge och fått bra resultat. Deras erfarenheter och resultat inspirerade och hjälpte de nya deltagarna att komma igång med qigongträningen. Stämningen var öppen och trevlig genom hela kursen.

Några av deltagarnas kommentarer:

Träffa nya människor

"Jag gick min första kurs i höst. Det var tufft, min man hade nyss gått bort. Jag ville komma i form igen och träffa nya människor. Innan jag kom till kursen hade jag ont i ryggen, just nu känns det mjukt igen. Jag har varit täppt i näsan men det släppte under sista passet."

Ryggen, nacken, allergi

"Jag började när jag såg min dotters förändringar. Jag hade inte ont någonstans utan jag tänkte att om det är bra för min dotter så är det bra för mig. När jag tänker tillbaka så hade jag ont i ryggen och nacken och min allergi har jag blivit av med. Jag sover mycket mindre nu för tiden. Jag har fått in en rutin att träna varje morgon."

Bra verktyg

"Jag har tränat ganska länge. Qigong är ett bra verktyg för att må bra. Jag klarar jobbiga saker på ett bättre sätt nu. Det är en trygghet att ha qigongen. Om jag tänker många negativa tankar brukar jag träna lite qigong så försvinner de negativa tankarna. Det är en bra start på dagen att träna qigong."

Kalmar feb 2011

Glömt problemen

"Jag började för att jag hade problem med stress och mådde allmänt dåligt. Jag blev bättre och bättre ju mer jag tränade. Jag hade migrän och tinnitus innan jag började träna. Jag har glömt bort många av de problem jag haft. Jag har blivit lugnare och mer tillfreds av träningen."

Mental träning

"Jag har ett stressigt jobb. Flyger mycket, har suttit länge i dåliga positioner. Qigongen lockar mig därför att den också tränar den mentala biten. Jag får lära mig att slappna av. Det känns bra, jag tror på den här träningen."

"Jag har varit sjukskriven länge pga stress och utbrändhet. Jag behöver lugnet för sinnet som qigongen ger. Det hjälper mig. Jag behöver kurserna och får en kick av att gå en kurs. Jag går ofta in på hemsidan och läser personliga berättelser för att få en liten extra kick mellan kurserna."

Nacke och migrän

"Jag har under lång tid haft problem med nacke och migrän. Jag testade Qigong under min studietid i Göteborg. Det var lite svårt i början, kunde inte förstå hur man kunde slappna av och samtidigt göra rörelserna. Jag känner min kropp bättre nu. Jag kände att jag direkt kom ner i varv när jag kom hit."

"Jag har problem med nacken och migrän, har även mycket ont i ryggen och brukar gå till kiropraktor. Redan igår på träningen blev jag bättre i nacke och rygg. I vanliga fall brukar jag vara trött på kvällarna men igår efter kursen var jag helt klar i huvudet och började rensa i pärmar när jag kom hem. Det känns mycket positivt."

Lärare:

Johannes Nordgaard