Höstkurs LUQ (4d) Bergen [2010-11-25]

Det var ett strålande höstväder med sol och nästan fullmåne, men ovanligt kallt, under den första höstkursen i Norge. Denna gång fanns det inte övernattningsmöjligheter i förbindelse till träningslokalen, men till nästa år är förhoppningen att vi kan erbjuda det. Tanken bakom höstkursen – som varar i 4 dagar – är att ge möjlighet till längre vistelse och träning i Qi-fältet. Kursen inramades av både morgon och kvällsträning på vanligt maner på våra längre kurser. Deltagarna fascinerades av filosofien bakom Zhineng Qigong, som man upplevde gav en större förståelse och man var mycket glada för den intensiva träningen och tyckte det var inspirerande och roligt att lära sig mer om övningarna. Det var en härlig stämning, alla var väldigt avslappnade och hjälpsamma – alla hjälpte varandra - ett par deltagare lagade mat hemma för att värmas upp så alla fick sig ett skrovmål till middagen

Kommentarer från deltagarna

«4 trevliga dagar – ett gott humör på kursen.»

Bättre syn

«En väldigt fin kurs och god stämning. Det har hänt mycket med min syn, glasögonen fungerar inte längre.»

MS

«En fantastisk kurs. Jag orkar mer och mer, jag provar att gå ikapp ibland men jag får nog vänta ett litet tag innan jag går förbi.»

Svullnad i handled

«Helgkursen var fantastisk, både övningarna och filosofien gick rätt in i hjärtat. Jag deltar på kvällsträningarna. På torsdag fick jag en svullnad i handleden, det var smärtsamt och jag kunde inte böja den. Svullnaden varande fram till fredag lunch, efter det kunde jag böja den igen.»

Tacksamhet för Qifältet

«Känner stor tacksamhet för att få vara en del av qi-fältet. Det har varit mycket att lära, tack för det!»

Anklar och fötter

«Tack för en bra kurs. Det har jobbat i anklar och fötter och de har blivit mycket bätttre.»

Träning och korrigering

«Jag gläder mig åt träningen. Kursen har varit inspirerande och fin.»

«Tack för den bästa kursen hittills.»

«Hur många kurser man än går så är det många detaljer man kan förbättra därför att kroppen förändrar sig. Jag är jättenöjd.»

Lärare:

Patrik Rastija