Lyft upp Qi Ljungby [2011-02-05]

Kursen i Ljungby bestod till större delen av nya deltagare. De flesta kom till kursen av ren nyfikenhet. De förstod snabbt vikten av att komma ner i varv och koncentrationen var god genom hela kursen.

Några av deltagarnas kommentarer:

Lugn och trygg

"Jag får fortfarande ut något av att gå en helgkurs trots att jag tränat många år och gått många helgkurser. Det kan kännas som att jag varit på spa efter en sådan här kurs. Qigong är ett bra redskap när man ska göra någonting jobbigt som tex en jobbintervju. Man känner sig lugnare och tryggare i sig själv med träningen."

"Jag började för fyra år sedan. Jag var uppe i varv och stressad, träningen hjälpte och jag blev lugnare."

Migrän

"Jag har tränat i 3 år, började pga nyfikenhet. Jag hade en hel del migrän när jag började, senaste halvåret har jag bara haft ett migränanfall. Jag hade också en knuta på handen som nu är borta."

Nyfikenhet

"Jag var nyfiken på den här träningsmetoden. Det är bra att börja när man är frisk, inte vänta tills man får problem. Jag känner lust att fortsätta."

Poetisk och vacker

"Jag är terapeut och tränar för att hålla mig frisk. Det är en poetisk och vacker qigong. Jag är förvånad över att jag inte har någon träningsvärk."

Lärare:

Johannes Nordgaard