Lyft upp Qi Stockholm [2011-02-05]

Vårterminens första grundkurs i Lyft upp qi hölls i Rågsveds Folkets Hus. Stämningen var positiv och deltagarna tränade koncentrerat i det starka qifältet.

Mer energi, bättre koncentration

"Jag har funderat på varför jag tränar och varför jag fortsätter att träna dagligen. Det första jag tänker på är den enorma energien jag får. Det varierar från kurs till kurs och dag till dag, men jag ser att jag får mycket energi av att träna. När jag började träna var jag med på ett projekt med bröstcancerföreningen och då var målet att jag skulle hålla mig frisk, men det visade sig snart att jag fick så mycket mera. Jag blir mindre stel, jag får mycket bättre koncentration. Det har även blivit lättare att prata framför människor. Qigongen har gett mig mycket gott och det är därför jag tränar."

Mådde bra

"Jag märkte hur bra jag mådde bara efter några timmar här i går. Jag känner att qigong är bra för mig."

Träna

"Jag skall välja att träna och göra det till en del av livet."

Mentalt, stress

"När jag ser tillbaks på året som har gått vet jag att jag har haft ett stressigt år. Det har varit mycket att göra på jobbet och samtidig så har jag haft saker i familjen att ta hand om. Jobbet kommer att vara ganska stressigt ett tag framåt i tid också. Det är ganska imponerande att jag kan klara av det när jag var sjukskriven i två och ett halvt år för stress problem. Detta var innan jag började träna qigong. Jag hade många mentala bekymmer som stress och nervösitet inan jag började träna. Nu har jag ett mycket enklare liv att leva."

Andas lugnare

"Jag kände mig så hemma på kursen. Jag har problem med lungorna. Jag märker inte skillnad, men min dotter säger att jag andas lugnare. Men jag känner att jag mår bra när jag tränar."

Migrän, prata inför andra

"Jag hade mycket migrän innan jag började träna nu har jag inte migrän alls. Det var också jobbigt för mig att prata framför andra människor, det har blivit mycket bättre, jag är fortvarande inte helt bekväm, men det har blivit mycket bättre."

Tungt jobb, frisk

"När jag var 25 kände jag att jag var tvungen att sluta mitt jobb för att det var för tungt fysiskt. Jag kände att min kropp inte kom att klara av fem år till. Men efter att jag började träna qigong har jag börjat att jobba igen och min kropp kan klara av det. Dessutom så kan jag inte komma i håg senast när jag var sjuk. Jag hade en liten förkylning förra året, men inte så att jag var sängliggande."

Lärare:

Lars Hagner