Shenxin Qigong Kungsängen [2011-01-22]

Shenxin Qigong i Kungsängen är en omtyckt kurs, både bland nya och mer erfarna deltagare. Som vanligt innehöll kursen mycket träning med en hög koncentrationsnivå och ett starkt qi-fält. Dessutom bjöds på gott te och hembakade kakor vilket var väldigt uppskattat.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

Mjukare i rygg och leder

"Jag känner att jag har blivit mycket mjukare i lederna och i ryggen under kursen. Jag har tränat Lyft upp Qi regelbundet efter förra sommarkursen. Shenxin Qigong hjälper till ännu mer. Det känns att det går på djupet."

Minskat sömnbehov

"Jag har tränat Shenxin Qigong några år och märker det framförallt på sömnen. Om jag tränar mycket kan jag minska sömnen rätt så mycket. Jag vidareutbildade min för några år sedan och på den kursen blev det många sena kvällar och dessutom tidigt upp på morgonen. Istället för att sova en timme extra så tränade jag mera Shenxin och det fungerade superbra!"

Mindre störande tankar

"Jag känner mig tom i huvudet och det är verkligen bra. Jag brukar ha problem med att tänka alldeles för mycket, kan liksom inte stänga av tankarna. Så nu känner jag mig mycket avslappnad. Det pirrar i kroppen lite här och var, det känns också bra."

Bra korrigeringar

"Det har varit en bra kurs och jag har fått mycket bra korrigeringar. Jag ser fram emot att träna vidare nu och dessutom att få komma på vinterkursen."

Lugn

"Jag går kursen för första gången och känner mig riktigt lugn. Under den här kursen kände jag för första gången en påtaglig effekt av qigong."

Går ofta på kurser

"Jag har gått många grundkurser och även vinterkurser. Jag gillar verkligen Shenxin, och tycker dessutom att jag alltid lär mig lite extra saker på kurserna som förbättrar min träning."

Övningar som går på djupet

"Det är min första Shenxin kurs också. Övningarna känns bra att göra, jag upplever också att övningarna går mer på djupet. Det känns som ett mycket bra komplement till Lyft upp Qi. Jag gillar också övningen ormarm, den var riktigt skön. Jag får nog effekter av träningen hela tiden. När jag tänker tillbaka på hur jag mådde innan är skillnaden väldigt stor. Det är bra med tanke på att jag har provat en massa saker tidigare utan att bli bättre. Jag har ökat träningen lite nu och så fort jag tränar kanske 20 minuter mer per dag märker jag att jag behöver mindre sömn. Det är värt de där extra minuterna."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen