Lyft upp Qi Mariehamn [2011-01-22]

Ålands pärla, det vackra Mariehamn, bjöd oss på underbart vinterväder. Ändå kom många, både nybörjare och repeterande till vår kurs i Lyft Upp Qi. Stämningen på kursen var god, många skratt hördes och på rasterna umgicks folk flitigt.

Ur deltagarnas kommentarer:

Reagerar annorlunda

"Jag började träna för tio år sedan. Jag gjorde som läraren sa den gången och började träna varje dag och gick på gruppträningar och grundkurser och har gjort det fram till i dag. Det har varit en mycket spännande färd och jag har inga planer om att sluta. Förut i mitt liv reagerade jag mycket på känslostormar runt mig och jag gav mig lätt på andra människor och ångrade mig efteråt. I dag har jag fått ett helt annat sätt att reagera på. Jag ser att det är andras problem och att jag inte kan göra något åt det. De måste lösa det själv. Nu kan jag vara med och hjälpa dom i stället. Det att jag har förändrats med hjälp av qigong hjälper andra."

Problem med nacke och rygg

"Jag har nack- och ryggproblem. När jag har ont tränar jag och då mår jag bättre."

Migrän

"Jag tränar regelbundet och min träning har botat min migrän. Jag tränar när jag går upp om morgonen och på kvällen. Det gör mig gott. Jag kommer inte att sluta att träna qigong."

Ledbesvär

"Jag började träna för att jag hade ont i mina leder. Av att träna qigong har mina leder blivit mycket bättre och rörligare. Qigong håller dom mjuka. Läkarna är förvånad över hur rörlig jag är på trots av hur skadade dom är."

Ny människa

"Min erfarenhet säger att detta är ett så fantastisk verktyg som ord inte kan beskriva. Jag är stel på morgonen. När jag tränar blir jag som en ny människa."

Smärta

"När jag kom hem i går från kursen lade jag mig på soffan nr jag vaknade hade jag inte ont längre så som jag hade när jag kom på kursen."

Mera motstånd

"När man träna qigong har man mera motstånd mot det mesta. Mot förkylning, stress osv. Mina barn berättar för mig att jag skall träna när jag inte har tränat."

Älska att träna

"Jag älskar att träna Qigong!"

Huvudvärk, ryggskott

"Att träna ger mig livskvalitet. När jag började träna hade jag huvudvärk en gång i veckan och ryggskott en gång i månaden. Detta har jag aldrig haft efter att jag började träna. Bara sådana mindre förbättringar kan göra livskvaliteten mycket bättre."

Lärare:

Lars Hagner