Sommarkursträning Stockholm [2011-01-06]

Ett åttiotal qigongare samlades i Stockholm under trettonhelgen för vår traditionella 4-dagars träningskurs. Alla hade det gemensamt att de tidigare minst en gång deltagit i vår Sommarkurs. Glädjen i återseendet var stor, folk kom från hela Sverige samt även från Norge, Finland och Tyskland.

Su Dongyue höll en föreläsning samt gav qireglering. I övrigt blev det naturligt nog en hel del träning. Qifältet var starkt och koncentrationen hos deltagarna hög. För många blev det ett välbehövligt energitillskott efter jul och nyår.

Ur deltagarnas kommentarer:

Stukad fot

"Jag tycker det har varit en bra kurs och jag har njutit av att det har varit så mycket träning här. Min axel har blivit bättre, det är lättare att göra övingarna nu. Min stukade fot verkar också ha läkt bättre, den kommer att snabbare bli bra."

Avslappning

"Jag hade mycket svank när jag började träna för tre år sedan. För första gång kan jag känna att jag kan korrigera den och jag känner att jag slappnar av bättre. Jag kan slappna av bättre händerna också."

"Jag tycker om att träna mycket så som jag gör här på denna kursen. Jag tycker att min koncentration har varit bra på denna kursen och jag känner mig mera avslappnad. Jag har fått bra korrigeringar och vi har haft möjlighet att fokusera på detaljer. Nu när jag har varit på denna kursen så ser jag mycket framemot vinterkursen."

Förkylningar, bihåleinflammation

"Jag har tränat dagligen i 11 år och mycket har blivit bättre för mig. När jag började hade jag många förkylningar och jag hade stora problem med bihåleinflammation som vägrade släppa taget. Det problemet är helt borta ny. Zhineng qigong har också hjälpt mig med problem med mina leder. Jag har fått bra resultat med Zhineng Qigong."

Mjukare, lugnare

"Jag tycker att detta har varit en bra kurs. Jag har blivit mjukare i armarna och i ryggen. Jag har också blivit lugnare."

Förstoppning

"Då jag kom på mitt första sommarkurs så hade jag svåra problem med förstoppning som jag hade haft helt sendan jag var liten. Förstoppningen höll i sig i 18 dagar, under hela kursen, men efter sommarkursen har jag blivit helt av med problemet."

"Jag har haft problem med förstoppning ända sedan barndomen, som värst har det gått 30dagar utan att jag har kunnat gå på toaletten. Under denna kursen har jag inte varit förstoppad, jag är mycket glad, äntligen resultat."

Snöskottning

"Det har varit en lugn och skön kurs. Spänningar från snöskottandet har släppt. Tack för en bra kurs."

"Jag känner mig lugnare. Det här är en bra start på året och jag har blivit av med spänningar från all snöskottning."

Migrän

"Jag började träna för att bli av med min migrän. Under denna kursen har jag verkligen kännt hur det har jobbat på min "migränsida". Värken har släppt när jag lämnat rummet men börjat igen när jag kommit tillbaka. Jag har kunnat behålla lugnet under tiden och idag mår jag bättre och känner mig ett steg närmare målet."

Mentalt, tänkande

"Det är en bra start på det nya året, att komma i form på alla plan. Jag tror jag fått mest mentala resultat."

"Jag har kommit på att jag försökt smita undan från tänkandet. Jag måste börja träna på ett annat sätt. Föreläsningarna har hjälpt mig att komma igång."

Magsmärtor

"Jag vill tacka för en jättebra kurs och tack Ellen för att du tog med mig hit. Jag har länge haft problem med smärtor i magen. Jag har känt av det under hela kursen. I går när jag gick ut med soporna smärtade det till i magen. I dag har jag inte ont alls. Föreläsningarna har betytt väldigt mycket för mig. Qigongen har fått mig att gradvis förstå att jag duger som jag är."

Höftsmärtor, graviditet

"Jag har haft en omtumlande höst. Jag har gått ganska många helgkurser. Jag hade smärtor i höfterna som var så illa att jag inte kunde sova på båda sidorna. Under den första helgkursen smällde det till i höften och efter det har jag kunnat sova på båda sidor. Jag är gravid och det är något som förvånat läkarna. Jag har ett stort myom utanför livmodern och läkarna sade att jag inte skulle kunna bli gravid. När jag ändå blev det sade de att det aldrig kommer att lyckas utan att det kommer att bli ett tidigt missfall. Jag är i vecka 28 nu, så även om något skulle sätta igång är sannolikheten väldigt stor att det går bra. Jag tänker att kroppen hanterar det här och själv hanterar jag det så gott jag kan med träning. Jag har mått jättebra av träningen i höst."

Nackont

"I december var det en ryggkota som gled fel och jag har haft svårt att sova på grund av smärtan i nacken. På grund av mitt slutarbete kunde jag delta bara två dagar den här gången, men redan igår kunde jag sova utan ont i nacken. Eftersom jag går på kurs så sällan har det varit jättebra att få korrigering. Nu ska jag börja träna mera och komma på tisdagsträningarna."

Tacksamhet, självkänsla

"Jag är jättenöjd med de petiga korrigeringarna jag fick. Tack vare qigongen har jag fått bättre självkänsla och kan älska mig själv lite mer. Ni är så härliga."

"Jag är mycket tacksam för att jag har qigong i mitt liv."

Social gemenskap

"Jag har tränat i fem år. 4-dagars kursen är helt underbar, det är högkvalitativ träning. Det sociala runt kursen är trevligt."

"Jag har gillat att det är mycket träning på kursen. Det är också så roligt att träffa alla, det värmer i hjärtat."

"Kursen har betytt mycket mentalt. Har fått en kick, blivit starkare och är i bättre balans. Jag får till armträningen bättre nu, har tränat den mycket i höst. Det har varit en fin kurs och roligt att träffa alla."

Hjärnskakning

"Väldigt bra kurs. Tiden har gått mycket snabbt, känns som om kursen varade i ungefär en minut. Jag fick en hjärnskakning för ett tag sedan men nu känns det helt bra."

Lärare:

Lars Hagner