Lyft upp Qi Norwich [2010-11-06]

Vi var tillbaka igen i vackra Lionwood-skolan som ligger på toppen av en kulle i Norwich. Vädret utanför var typiskt höst med både regn och sol och många vackra höstfärger på löven.

De "gamla" deltagarna gjorde snabbt så att nybörjarna kände sig välkomna och hjälpte dem att lära sig rörelserna i våra övningar och atmosfären var varm och vänlig. Som en av deltagarna sa efter kursen - "nybörjarna blir väldigt snabbt med i gemenskapen".

Kommentarer från deltagare:

Smärtfri

"Det var en fantastisk helg och jag älskade den. Jag förundras över hur jag fortsätter att lära mig mer och mer. Det här är den första kurs jag har gått utan att känna smärta. De senaste månaderna har jag varit smärtfri för första gången på 30-35 år! Jag är mycket mjukare i hela kroppen och jag märker att jag gillar min kropp nu."

Tränar varje dag

"Jag tränar varje dag och jag lär mig fortfarande mycket. Jag skulle vilja träna mer men vårt hus blir ostädat och jag undrar vad min man skulle säga! Efter att jag började med qigongen så har mitt liv blivit så vackert."

Djupare koncentration

"Jag är så glad för alla nybörjade som är med på kursen, vi är alla med och bidrar till qifältet och vi får alla från det. Många mentala saker händer för mig nu och på den här kursen så har jag varit mer medveten om avslappningen. Jag har lagt mer fokus på den och det känns bra och gör att jag har kunnat slappna av på ett djupare plan."

"Det här är första kursen för mig och jag är förvånad över hur mycket jag har klarat av med tanke på att jag inte är i bästa form. Jag har tyckt om att lära mig i en stor grupp och jag tycket mycket om avslappningen. Det känns om att den verkligen hjälper."

"Igår kände jag en större avslappning än jag gjort tidigare och det var så underbart. Jag förstår nu att förståelsen för qigongen kommer med rörelserna."

"Jag kände ett motstånd mot att komma hit först, men nu känns det bra att vara här. Jag har börjat slappna av mer och jag försöker också att njuta av qifältet mera."

Jag känner inspiration

"Det här känns mycket användbart, intressant och jag är inspirerad att fortsätta träna. Jag ser fram emot det och jag tänker inte ge upp."

Komma i kontakt med kroppen

"Det här har varit en bra helg och jag har njutit av den. Qigongen gör att jag har kommit i kontakt med min kropp, de små olika rörelserna hjälper mig med det. Jag känner att jag hade markkontakt och kontakt med energi."

Välkomnande atmosfär

"Det har varit härligt idag, det är lätt att komma tillbaka till träningen i grupp efter att inte ha varit med på ett tag. Jag har märkt hur lätt det varit för de nya deltagarna att komma in i gruppen direkt. Atmosfären är så välkomnande."

"Jag har en alldeles underbar och avslappnad känsla idag, och jag har inte varit så fokuserad på mig själv. Jag vill åka på sommarkursen i framtiden."

"Jag har njutit av de här två dagarna, det har varit fint, bra organiserat och harmoniskt."

Smidig i kroppen

"Det här var något extraordinärt. Och det var precis rätt tid för mig att gå en kurs i qigong. Jag har många problem i min kropp, men jag känner mig redan smidigare när jag gör rörelserna än när jag kom hit."

Ledvärk

"Igår kväll lagade jag mat med ingredienser i som jag i vanliga fall skulle ha fått smärta i lederna av. Men jag fick ingen smärta alls. Under den här kursen har jag haft några stunder av ren lycka när vi gjort övningarna."

Qifältet

"Jag tyckte mycket om känslan av att höra samman med deltagarna under kursen. Det är så bra att repetera en kurs och det är så lätt att glömma bort det. Jag älskar att vara i det starka qifältet."

Öppna upp

"Jag har njutit av att vara med gruppen. Qigongen har hjälpt mig att öppna upp mer och att inte försvinna in i mig själv. I vanliga fall skulle jag inte prata inför en grupp som jag nu gör."

Förebygga problem med åldrande

"Det är god energi att vara här. Jag känner att qigong är förebyggande när det gäller problem som kan komma vid åldrandet. Det hjälper mig även i mitt jobb som är rätt hårt. Min kropp känns inte lika stel som tidigare. Människor tenderar att styras för mycket i sina liv av sina känslor och jag märker att qigongen hjälper mig att inte styras så lika mycket."

Lärare:

Fatima Ringvall