Lyft upp Qi Stockholm [2010-11-06]

Vi är tacksamma för varje gång vi har möjligheten att hålla kurs i Östasiatiska Museets vackra hörsal. Dess harmoni skänker ett extra lugn till kursen. Så också denna gång, höstens andra grundkurs i Lyft Upp Qi i Stockholm. I övrigt präglades kursen av mycken glädje och träningsvilja. Ett par av de repeterande hade inte gått kurs med oss på ca 10 år. De nya lärde sig snabbt och trivdes i vårt starka qifält.

Ur deltagarnas kommentarer:

Stressproblem

"Jag har tränat sedan år 2000. Jag hade stora stressproblem som påverkade mig psykiskt och fysiskt. Qigong är det som hjälpt mig mest."

Mjukhet

"Helt underbar helg. Jag tränade i går kväll, jag har fått en annan mjukhet. Jag känner mig lenare både inuti och utanpå. Under helgen har jag medvetet sett mig som en nybörjare. Jag har haft en större koncentration på alla rörelserna, som när man var nybörjare. Gruppen och lokalerna har varit helt underbara."

"Jag tänker på hur mjukt och skönt det känns i kroppen jämfört med förut."

"Cirkulationen har förbättrats. Jag känner mig mirakulöst mycket mjukare i höfterna."

Depression, stress

"Jag har fått god hjälp av qigongen. Jag har haft problem med ångest, stress, depression, mest psykiska problem. Jag har blivit mycket bättre och på vissa områden helt bra. Det finns alltid hopp, och man får alltid en chans till. Med qigong kan man vända det negativa på egen hand."

Varva ner

"Bra kurs. Jag har haft en stressig vecka, jag har verkligen kunnat varva ner under kursen. Tidigare har jag haft problem med nacken men qigongträningen har hjälpt mycket mot det."

Hemsidan

"Det är trevligt att gå på kurs, jag gillar cirkelpratet väldigt mycket. Jag blir inspirerad och rörd när jag läser om andras förbättringar på hemsidan. Sakta men säkert blir jag lugnare, det blir bättre och bättre för varje kurs."

Fotskada

"Jag har mediterat under flera års tid. Nu ville jag prova något annat så förra helgen satt jag hemma och googlade och hittade denna kurs. Det känns helt rätt. Jag kan egentligen inte stå upp mer än fem minuter pga en skada kom jag på just nu när jag stått upp hela helgen och tränat."

Sommarkursen

"Jag gick min första kurs 2008, sedan dess har jag repeterat grundkursen några gånger. Under sommarkursen förstod jag mycket mer om qigong. Jag fick väldigt mycket hjälp med mina ryggproblem. Jag orkar också med annan fysisk aktivitet."

Lugn

"Jag kom hit denna helgen för att jag blev inspirerad av en god kompis som har tränat Zhineng Qigong mycket. Jag brukar vara ganska varm av mig, men jag har varit mycket lugn och varm hela helgen. Ett bra lugn, jättebra."

Ångest

"Första kursen på tolv år. När jag började träna för tolv år sedan mådde jag mycket dåligt, jag hade ångest och liknande bekymmer. Zhineng Qigong har hjälpt mig mycket. Jag har tränat kontinuerligt sedan jag började, men jag har inte gått på kurs på tolv år. Det är konstigt att vara här nu när jag mår så mycket bättre. Jag har väntat länge med att komma hit men nu är jag här och det är jag glad för."

Överkänslighet

"Det är några år sedan jag var på helgkurs sist. Jag var väldig dålig när jag började träna. Jag var överkänslig. Jag kunde inte vistats i stora lokal. Jag hade problem med ljud och för mycket människor. Jag hade också ont i mina leder. Mina leder är bättre, problemet är inte borta, men jag har inga symptom som plågar mig. Jag känner inte alls av min överkänslighet längre hellre."

Förkyld

"Jag var på väg att bli förkyld innan kursen började, men jag känner inte av det längre. Jag har inte ångrat att jag har varit med på en enda helgkurs. Jag är alltid glad att jag har varit med efteråt. Jag vet inte hur mitt liv hade varit utan Zhineng Qigong."

Arg

"När jag satt nere vid bryggan och åt min lunch i dag så var jag förvånad att jag fullständigt kunde nonchalera lövblåsaren som höll på runt mig där. Vanligtvis så blir jag så arg av sådana ljud."

Problem med leder

"Jag har problem med mina leder. Bara efter sex veckor har jag fått bättre rörlighet i fingrar och leder."

Lärare:

Lars Hagner