Lyft upp Qi Kalmar [2010-10-09]

Vädret var strålande under höstens kurs i Kalmar. Vi kunde sitta ute och njuta av solen under lunchrasten. Deltagarna hade lätt för att lära och koncentrationsnivån var hög under hela kursen. De nya kände sig inspirerade till fortsatt träning efter kursen. De som repeterade kursen var till stor hjälp för nybörjarna, de delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter av qigongträning till nybörjarna.

Kommentarer från deltagarna:

Migrän

"Jag började träna för att jag hade svår migrän, 5-6 dagar per vecka. Förra helgen var jag också på kurs, då kunde jag äntligen säga att jag har ju faktiskt inte migrän längre, kanske bara någon enstaka gång"

Utbrändhet

"När jag gick min första kurs var jag utbränd och i mycket dåligt skick. Qigongen har hjälpt mig jättemycket. Jag deltar ofta på gruppträningen. Nu är jag inte längre sjukskriven så ofta och mår bättre."

"Jag var utbränd när jag började och jag har fibromyalgi. Nu mår jag mycket bättre och för varje kurs blir jag ännu bättre. Jag tränar på gruppträningen."

"Jag började 2004 då var jag utbränd, nu känner jag mig pigg. Träningen hjälper mig mycket."

"Jag var i dåligt skick när jag började, jag var utbränd och stressad. Jag blev fort mycket bättre och var snart tillbaka till arbetet. Efter hand insåg jag att massor av andra problem också försvunnit. Förut kunde jag ha migrän någon gång ibland det har jag aldrig längre och jag är gladare."

Kalmar Oktober 2010

Fortsatt träning

"Det här är min första kurs och jag ångrar verkligen inte att jag kom, jag vill fortsätta med detta och kommer gå på gruppträningen."

"Jag tränar hemma men har svårt att hinna komma till gruppträningen, då är det bra att gå kurs och får hjälp att korrigera rörelserna. Jag har fått bra hjälp."

"Detta är min första kurs, det har varit bra, jag har ryggproblem som jag vill bli av med. Jag ska fortsätta."

"Jag fick prova denna qigongmetod på jobbet, jag är lärare och vill kunna hjälpa barnen. Jag har märkt på kursen att jag är stel, men tycker detta är spännande och vill lära mig mer, man skulle vilja fortsätta kursen några dagar till."

Härlig atmosfär

"Jag har tränat i flera år och jag njuter av träningen. I början var det lite svårt att få till rutinen, men nu tränar jag varje morgon och det fungerar bra. Det har varit så roligt att få hjälpa till med korrigering på kursen. Det är en härlig atmosfär här och så kul att träffa nya människor. Det gillar jag!"

Inflammationer

"Jag har tränat i drygt ett år. Jag har en sjukdom som heter sarkoidos vilket gör att jag har mycket inflammationer i kroppen, värk och trötthet. Efter min första kurs försvann smärtorna i min ena axel. Jag känner mig mindre stressad och orkar mer. Jag klarar att ta hand om barnen och vardagen mycket bättre nu. Qigongen har gjort stor skillnad."

Stelhet

"Min sambo har lockat hit mig. Jag visste att jag var stel men nu fick jag verkligen reda på hur mycket. Jag har inga andra problem men jag vill undvika att få dem så det känns bra att man hittat en metod för det. Det har varit en mycket bra kurs."

Avslappnande

"Jag tycker det känns skönt, avslappnande. Jag går ofta på gruppträningen."

Qigong mot smärta och stress

"Jag har gått många helgkurser, varje gång snappar man upp något nytt. Det är tryggt att ha qigongen som ett redskap att ta till om man får ont eller blir stressad. Tack för en bra kurs, den har varit mycket pedagogisk."

Lärare:

Johannes Nordgaard