Lyft upp Qi Bodö [2010-09-25]

Nordlandet låg mjukt insvept I ljus denna sista helg I September. Detsamma kan sägas om kursdeltagarnas humör. Fullmånen visade sig på natten och speglade den kommande höstsäsongen. Deltagarna tyckte om att träna tillsammans och uppmuntrade varandra. Speciellt mycket tyckte de om korrigeringen av övningarna, där man lärde sig att förbättra sina egna och andras övningar. Det fanns också en stor iver till att fortsätta med kvällsträningarna efter helgkursen.

Kommentarer från deltagarna:

Bättre sömn

"Igår blev jag väldigt trött och jag frös, men nu känner jag mig varm och utvilad och jag har sovit väldigt gott inatt. Sömnkvaliteten har förbättrats. Något hände också plötsligt I mina höfter, jag hade smärta där. Jag vet inte vad det var, men det var behagligt, spännande och en väldigt positiv upplevelse."

Skuldrorna fungerar igen

"Jag föddes med en sned rygg, jag lider också av en skada I skuldrorna/skuldran?. Märkligt nog så är min skuldra mycket bättre idag. Det känns som om ett kugghjul har kommit igång I skuldran."

Bättre balans, mindre vallningar

"Jag kan inte stå länge utan att få ont I ryggen. Balansen har emellertid blivit mycket bättre på denna helgkursen, och jag kan med benen ihop. Jag känner mig lätt och bra. Vallningarna (menopause) har avtagit idag."

Detta fungerar

"Jag är väldigt tillfreds med att få mina rörelser så noggrant korrigerade. Jag har problem med balansen, min rygg och mina knän. Statiska övningar är väldigt svårt för mig att göra. Hur som helst, min intuition säger mig att detta fungerar. I natt hade jag en härlig sömn."

Cirkulation I avdomnade fingrar

"Jag lider av en skada I övre ryggen har orsakat så att min hand och fingrar har blivit avdomnade. Igår hände någonting på det skadade stället och plötsligt så fick jag en stark känsla – som tusen nålar – I mina avdomnade fingrar. Jag kommer helt säkert att fortsätta med gemensam träning I veckorna."

2010-09-25 Bodø HQU

Smärta I skuldror minskat

"Jag har känt mig påtagligt varm under träningen. Smärtan I skuldrorna har minskat under denna helgkurs."

Höftsmärtor borta

"Jag deltog på en helgkurs I november -09 och har varit med på de gemensamma träningarna I år. De problem jag hade I mina höfter är borta och jag tror jag börjar att förstå vad Zhineng Qigong handlar om. Mitt förtroende för Zhineng Qigong ökar stadigt."

Uppfriskad

"Jag känner mig uppfriskad. Mycket händer I mig. Det är så bra att repetera helgkursen och jag gillar korrigeringen av övningarna väldigt mycket."

Mindre smärtor

"Zhineng Qigong är en väldigt bra träningsform. Min kropp fungerar bättre nu. Höften är bättre och jag har inte så mycket smärtor längre. Jag kommer att följa upp med gemensamma träningar efter denna kurs."

Förbättrad träning

"Min träning har förbättrats av att vara I Qi fältet denna helg".

Lärare:

Ingrid Tidemann