Lyft upp Qi Helsingfors [2010-10-02]

Det mångåriga samarbetet med Munksnejdens pensionärsförening i Helsingfors fortsatte under helgens grundkurs när deltagare i alla åldrar samlats i de varma och soliga lokalerna i Servicehemmet i Munksnäs. Många deltagare kommenterade den varma och hjälpsamma atmosfären och nybörjarnas iver att lära sig Lyft upp qi höjde stämningen under helgens gång. Flera av deltagarna fick påtagliga förbättringar redan under helgen: förbättrad sömn, smärta i axlar bättre, förbättrad känsla i ryggen efter en olycka och muskelsjukdom. Även en blivande mor kunde delta i kursen med bara ett par veckor till förlossningen. Hon förundrades över hur bra hon mådde och hur hon kunde stå och träna hela kursen.

Kommentarer från deltagarna:

Bättre sömn, omsorg och glädje

"Det har känts så bra med den trösten och omsorgen jag fått under den här kursen. Det är så varma och härliga människor här. Jag är en sån som sover dåligt och förra natten som jag jättegott hela natten och vaknade först när klockan ringde."

"Jag är så nyfiken på det här nu, det är min första kurs. Jag gillar La qi övningen mycket!"

"Jag är jätteglad att jag varit här!"

"Jag tänker helt säkert fortsätta med det här, jag är jättenöjd med kursen och inspirerad."

"Det har varit oerhört trevligt och positivt. Jag ser fram med tillförsikt på träningen."

Tinnitus bättre, sviter efter muskelsjukdom och olycka som gett hjärnskada bättre

"Jag har en muskelsjukdom och råkat ut för en olycka som gett mig en hjärnskada. Jag har fått mycket goda förändringar. Den dagliga värken har försvunnit, också huvudvärken. Kramper jag haft har blivit mycket bättre. Jag har haft inflammation i händerna som är mycket bättre, jag har fått värme tillbaka i händerna. Min tinnitus är borta och mina ögon har blivit klarare. Min energinivå har höjts. Idag har jag känt att något har hänt med hjärnskadan, nånting har öppnats upp i benen och i huvudet, i armarna och min rygg som är värst. Någonting med nerverna, känseln är mycket bättre i min rygg nu. Jag jobbar annars hemifrån med kreativa saker och jag märker att jag jag snabbare kommer i ett kreativt tillstånd om jag tränar qigong först."

Lätt graviditet

"Jag har tränat qigongen några år och mått nu jättebra under min graviditet. Jag ska föda om några veckor och är så glad att jag kunde komma på kurs. Jag har stått hela kursen utan problem och jag tycker att qigongen har gett mig att jag har ett annat lugn inför förlossningen. Babyn känner när jag tränar."

Neuropatisk smärta och depression bättre

"Jag rekommenderar att gå på kurser, Sommarkursen speciellt, man får så mycket av att gå på kurser. Jag har en neuropatisk skada och har fått hjälp med det. Jag har också fått hjälp med min depression. Qigongen har gett mig en bättre kroppskänsla och större glädje i allt annat också när jag ex går och dansar som jag tycker om att göra."

"Jag jobbar med min depression som jag haft sen jag var sex år gammal. Jag har svårt att släppa fram mina känslor, jag har behövt stöd och hjälp till det, men igår kände jag att någonting förändrades. Det känns mycket bättre nu, jag känner som att jag kan klara av att vara ensam och ändå våga känna mina känslor och uttrycka dom."

"Jag kände redan från början att det här är jätteskönt, riktigt min grej. Jag har blivit mera harmonisk och gladare."

Bättre balans, hittar lättare lösningar till problem

"Jag har problem med min balans, när jag började kunde jag inte stå med fötterna ihop och blunda. Jag har fått så mycket bättre balans av Qigongen. Nuförtiden kan jag t.o.m. göra benböjen och stå med huvudet neråt. Jag har också bättre ork. En annan effekt som kommit är att efter jag Qigongar så dyker mitt i allt lösningar upp till problem som jag gått och ältat i dygn. Jag har testat det, det kommer faktiskt lösningar till saker som jag vill ha hjälp med efter jag gjort qigongat. Jag tycker att "grumligheten" som fanns i mitt huvud har klarnat. "

Smärta i axlar bättre

"Jag är jätteglad att jag kunde komma. Under vintern måste jag gå med käppar p.g.a. en höftoperation och mina axlar blev onda av det. Jag känner att dom nu är bättre efter helgen!"

"Tack för en jättelyckad kurs. Jag har problem med min nacke men rörelserna har känts bra för mig. Jag ska komma på gruppträningarna."

"Det här har hjälpt mig massor, gett så mycket!"

Lärare:

Camilla Heidenberg