Lyft upp Qi Kungsbacka [2010-09-25]

Dahlia - höstens blomning Än en gång blev det kurs i Kungsbacka, den var efterlängtad av många boende i och nära staden. Men som vanligt så var det även andra, mer långväga, som också tog tillfället i akt att få träna och gå kurs. Humöret var på topp bland deltagarna och man delade glatt med sig av sina erfarenheter av att träna Zhineng Qigong. Kursen gav nya insikter tyckte några, medan andra lyfte att det var välbehövligt att få korrigering på sina rörelser. De som tränat metoden ett tag var rörande eniga om att Zhineng Qigong ger effekter både fysiskt såväl som mentalt, vilket man kanske inte alltid varit förberedd på när man började träna. Att träningen påverkar hela livssituationen på ett positivt sätt var en annan reflektion.

Rygg, nacke, axlar och mjuk kropp

Jag har inte tränat Qigong på de sista fem åren, men nu så har jag börjat få så ont i ryggen igen och tänkte att jag får ge det en chans igen. Igår kväll när jag åkte hem så hade jag lite ont men det blev faktiskt bättre på kvällen och när jag vaknade på morgonen så kunde jag faktiskt ligga på magen och sova och det har jag inte kunnat göra de sista åren. Så det har blivit en förbättring redan under kursen.

Jag hade besvär med ryggen men den blir bara bättre o bättre. Jag har alltid tränat mycket o är ganska rörlig men det har inte hjälpt, men det här hjälpte. Jag tycker det är underbart o härligt. Jag har varit krokig och håller på att räta upp ryggen, jag håller på att bli rak. Det har ändrat sig väldigt mycket faktiskt, skönt!

Jag har i botten en svår Whiplash skada och den har blivit mycket bättre. Sen ett år tillbaka har jag inte behövt gå på någon massage, det tog tid innan jag upptäckte att jag faktiskt inte hade så svåra smärtor i nacken, det har blivit mycket, mycket bättre.

Eksem

Jag är så pass bra nu från mitt atopiska eksem och är på väg tillbaka och jag mår väldigt mycket bättre. Det är riktigt roligt för jag har varit riktigt, riktigt dålig.

Jag är så pass bra nu från mitt atopiska eksem och är på väg tillbaka och jag mår väldigt mycket bät

Jag började träna för att jag plötsligt fick en väldig smärta i mina fötter. Det blev tal om operation, men läkaren tyckte jag skulle vänta eftersom jag då var under fyrtio, han menade att operationen inte skulle hålla livet ut. Smärtan försvann successivt efter att jag började träna och jag har aldrig behövt göra någon operation. Sen har jag haft många andra vinster på vägen men dem kan vi ta en annan gång.

Jag märkte att min handled som jag alltid har haft problem med och som förmodligen hade varit nyopererad nu om jag inte hade tränat Qigong, den har ju bara blivit bättre för varje kurs jag gått. Det är inte helt bra för jag underhåller den ganska bra med att göra den sämre i mitt jobb, men Qigongen håller den i schack och det är gått så, tycker jag.

Stress

Det har varit en väldigt bra kurs och jag känner mig väldigt inspirerad just nu. När jag tränar ordentligt så sover jag bättre, annars kan det bli så att jag vaknar på natten och tänker på alla problem som ska lösas. Jag både sover och mår bättre när jag tränar

Jag vill kunna hantera stress o bli lugnare. Jag har haft bråttom hela livet men har aldrig förstått det, fastän många har påpekat det. Men här har jag nog förstått att jag är nog snabb fast jag tror att jag är långsam. Så detta är väl ett sätt att börja den här resan nu då.

Jag började träna för att jag har väldigt lätt för att stressa upp mig och haft låg stresstålighet. Jag märkte att jag blev mycket lugnare och mer harmonisk framförallt. Jag går inte igång så lätt på saker som jag tidigare kanske hade blivit arg eller reagerat på, jag tar det mer med jämnmod. Det är en helt annan stressnivå i mig.

Gladare, Piggare och Starkare

Jag har märkt på min barndomskamrat att hon öppnat upp väldigt mycket sen hon började med Qigong, blivit gladare och så och det har gjort mig nyfiken.

Jag känner mig starkare, jag har lättare att sätta mig på lite lägre nivå, tex så kan jag sätta mig o resa mig upp från en bänk, det var tidigare omöjligt.

Mentalt så känner jag mig betydligt mycket bättre, jag är mycket gladare. Det har hänt en del förbättringar. Vill tacka för en jättetrevlig kurs, en jättefin helgkurs, TACK

Gentle Smile

Jag har upptäckt det oerhört positiva med ett Gentle Smile, det tror jag kommer att bära med mig länge.

Migrän

Jag har haft migrän i hela mitt liv, men inte haft någon migrän på hela sommaren nu.

Jag hade migrän precis som min mamma, men det var det första som försvann när jag bärjade träna Qigong och jag har inte haft något kraftigt migränanfall sedan dess, riktigt skönt

Förstår mer

Jag tycker att det har varit så bra och jag fick många bitar som föll på plats här som jag nog inte riktigt hade förstått, jag tackar för det

Lärare:

Kate Ohlsson