Lyft upp Qi Cambridge [2010-09-25]

Det var dags för höstens första kurs i England och den hölls i Cambridge. Fler och fler människor från England har nu deltagit i en sommarkurs och de vet att om man går på en helgkurs så får man massor av qi, så flera av de som gick grundkursen hade gått årets sommarkurs. De är en bra hjälp för nybörjare och för andra som just har börjat med qigong.

Kommentarer från deltagare:

Hjälper mig att behålla lugnet

"Qigongen har hjälpt mig så mycket. Jag har haft ett tufft år och qigongen har hjälpt mig att behålla lugnet och klara av min mamma och hennes sjukdom. Det hjälpte mig ofantligt mycket. Jag var trött när jag kom hit till kursen men nu känner jag mig helt annorlunda, jag mår riktigt bra igen. Den här kursen har varit så bra, jag har lärt mig mycket och förfinat mina rörelser i övningarna."

Infektion i bröstet som läkt ut

"Qigongen har vänt mitt liv. Innan jag åkte på sommarkursen gjordes en röntgen av mina lungor och det såg inte så bra ut. Efter kursen röntgades jag igen och infektionen hade läkt ut. Jag har märkt att jag nu kan kontrollera saker som jag tidigare inte hade någon kontroll på alls. Jag önskar att fler människor ska kunna få från qigongen det jag har fått. En rolig sak är att håret på huvudet har börjat återvända där jag tidigare tappat det."

Komma igång med träningen

"De senaste veckorna har det blivit mer och mer sporadiskt med qigong träningen. Jag hoppas och tror att den här helgen ska hjälpa mig att träna regelbundet igen."

Fått mycket energi och ser livet på ett positivt sätt

"På sommarkursen träffade jag så många underbara människor och jag fick en massa energi. Jag tränar regelbundet varje dag och qigongen jobbar så bra med mitt sinne och det är jag tacksam för. Det har förändrat mitt sinne så att jag kan se livet på ett positivt sätt, som gör mig lyckligare. Jag kan verkligen rekommendera alla att gå på sommarkurs, ibland är det hårt arbete men efteråt ger det alltid tillbaka."

Axel som blivit rörligare

"Efter sommarkursen så har min axel mjukats upp och det har gjort det lättare att göra rörelserna. Den här kursen har jag lärt mig att slappna av i händerna bättre och det gör en stor skillnad."

Hjälper mig att fokusera bättre

"Jag hörde från vänner hur bra det var med Zhineng Qigong. Det känns bra att jobba med både kroppen och sinnet på samma gång. Jag önskar att alla yngre människor skulle träna qigong, det skulle hjälpa dem att hantera stress. Det hjälper mig att fokusera med mitt sinne och att koncentrera mig bättre."

Bra korrigeringar

"Det är så mycket som händer i min kropp, det är fantastiskt. Jag har fått många bra korrigeringar under kursen. Efter min förra kurs så kunde jag komma ihåg alla mina drömmar som jag tidigare aldrig mindes. Någonting händer inuti mig. Jag kör mycket lastbil i mitt jobb och qigong är ett hjälpsamt tillägg i mitt liv på vägen."

Lärare:

Fatima Ringvall