Lyft upp Qi Stockholm [2010-09-25]

I Eriksdalsskolans ljusa gymnastiksal samlades såväl nya som erfarna Qigongare för höstens första grundkurs i Lyft Upp Qi i Stockholm. Helgen präglades av stor vilja att lära sig och att hjälpa varandra till bästa möjliga resultat.

Kommentarer från deltagarna:

Gladare, trevligare, bättre mamma

"När jag började träna Zhineng Qigong hade jag ont i rygg och nacke nu har jag inte ont längre. Jag blir gladare och trevligare när jag tränar qigong och har en bättre relation med mina barn. Jag blir en bättre mamma av att träna Zhineng Qigong."

Mjukare

"Jag började träna Zhineng Qigong efter ett projekt med bröstcancerföreningen för sju år sedan efter det har jag tränat varje dag. Jag upplever att jag blir äldre och äldre, men samtidig mjukare och mjukare för varje dag. Om jag råker ut för någon skada eller liknande så tränar jag bara mera qigong sen blir det bättre."

Frozen shoulders, lugnare

"Jag har många fysiska bekymmer. To "frosen shoulders". Problem med mitt bäcken. Efter att jag började träna qigong förra året har jag blivit mycket bättre. Jag gick sommarkurs denna sommaren och jag blev mycket bättre och fick inspiration att träna vidare och bli ännu bättre. Människor runt mig säger att jag har blivit lugnare. Jag tycker om att ha mycket att göra och att hålla på med projekt det gör jag fortvarande, men inte alla på en gång."

Stress

"Jag har ett stressigt jobb och då är det bra att ha qigong för att hjälpa mig att hantera stress bättre och att återhämta sig snabbare."

"Jag är glad för att jag tränar Zhineng Qigong. Det har hjälpt mig att stressa mindre."

Positivt tänkande

"Jag jobbar mycket med mitt tänkande, att inte kritisera mig själv så mycket. Jag har valt att fokusera på ting i mitt liv som gör mig glad. Jag har jobbat med mitt tänkande också här på kursen och under kursen har det varit väldig enkelt att tänka positivt och inte kritisera mig själv."

"Jag har tränat två och ett halvt år och jag känner mig som en mer positiv människa idag. Jag är mjukare i kroppen och lugnare i sinnet."

Stukad fot

"Jag kom till kursen igår med en stukad fot och hoppade på kryckor. Jag kände en enormn förbättring efter kursen igår och idag kunde jag göra alla övningar fullt ut."

Musarm, nackont

"Jag började träna qigong för ett år sedan. Då hade jag ont i nacken och hade musarm, jag arbetar med datorer 8 timmar om dan. Under året har jag successivt blivit bättre. Idag känner jag nästan inga problem. Tidigare fick jag nackont av att sitta i en bil länge, det går mycket bättre nu. Jag har också haft ett blodkärl i näsan som gick sönder lätt tidigare. Under senaste året har det aldrig hänt. Jag har också blivit varmare i händer och fötter."

Lärare:

Lars Hagner