Lyft upp Qi Karis [2010-09-11]

Regnet smattrade mot fönsterrutorna i Borgkila ungdomsgård i Karis där en lugn och glad skara samlats för en grundkurs i Lyft upp Qi där den allra yngsta deltagaren fanns i mammas mage i väntan på att födas om en månad. Både nybörjare och deltagare som upprepade kursen berättade att de upplevde förbättringar bara på två dagar. Stämningen var vänskaplig och gemytlig och flera deltagare kommenterade att kursen hade ett extra djup, att Qi-fältet varit väldigt starkt.

Kommentarer från deltagarna:

Domningar i ben bättre

"Det är min första kurs, det har varit ett trevligt veckoslut. Min kropp har mycket slitage, jag hade problem med mitt vänstra ben igår, det domnade, men idag har jag inte känt några domningar alls."

Höft och rygg bättre, varmare fötter

"Det här är min andra kurs, efter första kursen märkte jag att jag inte har kalla fötter längre och mjukare axlar. Jag har svårt att slappna av stående och var lite bekymrad igår med min onda rygg. Men imorse så var det lättare att stiga upp ur sängen, mycket lättare med ryggen."

"Jag har problem med min höft och jag märker att den blir styv om jag inte tränar Qigong. Qigong är ett så bra instrument att använda sig av, jag håller mig ovanför vattenytan. T.ex. om jag har ont i höften så går det om efter ett par Lyft upp qi."

"Så glad att veckoslutskurser finns. Qigong är ett jättefint redskap. När jag har mina vanliga besvär i ben och höfter räcker det med en Lyft upp qi att det blir bättre, ibland räcker det t.o.m. att bara ställa sig kroppsreglerad så hjälper det."

Tinnitus borta, återfått känslan mellan skulderbladen, smärta i handleder borta, rygg, huvudvärk och

"Jag har mycket problem, jag är sådan som sover gärna 10-12 timmar och är en trasdocka på morgonen, min kropp fungerar inte. Men jag märker att om jag gör La qi på morgonen så centrerar jag mig i min kropp och får mycket mera energi för dagen. Min tinnitus har försvunnit, oljuden är borta. Det har hänt massor denna helg, i hela ryggen och benen och fötterna. Jag har inte haft så mycket känsla mellan skulderbladen och det hände någonting idag som gjorde att det släppte och jag har en helt annan känsla där nu. Mina värkande handleder värker inte just nu. Min rygg var helt låst förra veckan och hade en lång dag dagen efter. Jag trodde jag måste inhibera allt, men jag tränade länge La qi och kunde vara igång hela dagen. Det kunde jag absolut inte för ett år sen. Min ständiga huvudvärk och muskelkramper har nästan försvunnit. På det mentala planet är jag numera glad och tacksam för det jag kan göra."

Lugn, mjuk och avslappnad

"Jag hade svårt med benböjen i morse, jag kände att jag var yr och det var jobbig, men i eftermiddags kunde jag göra det med en mjukhet och lätthet. Det var väldigt speciellt för mig, tack!"

"Förut koncentrerade jag mig mest på hur man gör rörelserna, men varje kurs ger mig nu en djupare förståelse för vikten av avslappning."

"Det har varit ett bra veckoslut. Jag får varje kurs mera vinkar om hur jag ska slappna av bättre."

"Det har varit jätteskönt! Det här är min andra kurs och jag upplevde en helt annan avslappning denna gång."

"Jag kommer absolut att fortsätta med det här, en jättelugn helg."

Lärare:

Camilla Heidenberg