Lyft upp Qi Trondheim [2010-05-29]

Våren lät vänta på sig i Trondheim. Blekgula solstrålar försökte tränga igenom regnbyarna och glastaket på artriet där vi stod. Det var gott att vara inomhus! Kursdeltagarna kom med ett öppet sinne och såg med förväntat på att få träna i Qi-fältet. De nya deltagarna som blivit rekommenderade att delta på kursen, var nyfikna på vilken effekt träningen kunde ha på dem. Flera hade redan «provat allt», utan önskad effekt, men resultaten på helgen var uppmuntrande.

Kommentarer från kursen:

Nyfiken på effekten

Jag plågas av stora spenningar i kroppen och har bara 30 % lungkapacitet. Har sovit gott i natt. Är nyfiken på vad som sker fortsättningsvis, efter denna kurs.

Satsar på Zhineng Qigong

En behaglig kurs. Har lidit av svåra ryggplågor i 10 år, simmar och får olika behandlingar varje dag. Har provat allt och var skeptisk till kursen. Emellertid; jag är inte trött idag. Kommer att ge Zhineng Qigong en chans.

Inspiration

Har fått fina korrigeringar och är inspirerad.

Entusiastisk

Alla mina förhoppningar från denna kurs är infriade. Har haft så stora problem med skuldrorna att jag inte kunnat lyfta armarna över huvudet. Det kan jag nu. Är varm om händer och ben.2010 May Trondheim2

Kan stå riktigt

Jag har lärt mig stå riktigt.

Slutat med behandlingar och mediciner

Jag har lidit av pollenallergi i 22 år, men nu går det bra, jag använder bara lite ögondroppar. De senaste åren har jag också haft 4 - 6 migränanfall om året. Nu har jag inte haft något anfall sedan september 2009, och jag har slutat med akupunkturbehandlingar efter 15 år. Jag var trött och emotionellt sliten när jag kom til kursen och jag mår bättre nu. Jag hanterar också stress bättre nuförtiden.

Influensan försvann

Jag har haft stort utbyte av kursen. Var trött igår och trodde jag skulle få influensa. Idag har den släppt taget. Jag har fått mer energi och är glad för att jag börjat träna igen.

Glömde seninflammation

Jag har slutat med allergitabletterna. Jag hade faktiskt glömt att jag hade seninflammation för 6 månader sedan. Den är borta. Efter kursen igår hade jag en massa energi; jag grejade i trädgården, klippte gräset, hälsade på grannen istället för att se på TV.

Ökad kroppskännedom

Det har hänt massor på kursen. Har fått en ökad kroppskännedom. Glädjer mig åt att träna och bli av med allergin.

Förebygger

Jag lider inte av något speciellt. Zhineng Qigong är MIN träningsform, jag tränar för att förebygga. Det har varit väldigt bra att bli korrigerad. Mina händer och fötter har blivit varmare och jag slappnar av lättare.

Avslappnad

Somnade under Qi-regleringen. Det känns så gott och annorlunda att vara avslappnad.

Lärare:

Ingrid Tidemann