LUQ 2 Åbo [2010-05-22]

Vartannat år på våren ger vi en Lyft Upp Qi 2 kurs. Det är en uppskattad kurs bland alla de som gått en grundkurs med oss. Att få chansen att träna mer, att få hjälp med att öka kvaliteten i sin träning samt lära sig en hel del nytt är uppskattat. Många ser det som en slags uppvärmning inför sommarkursen. För andra blir det kanske den inspiration de behöver för att bestämma sig att gå vår 9-dagarskurs.

Ur deltagarnas kommentarer:

Sommarkurs

"Jag har gått LUQ2 ett par gånger tidigare. Den här gången var jag sjuk och det har gjort gott att få vara i qifältet. I dag är jag redan lite bättre. De senaste månaderna har jag inte kunnat träna lika mycket som vanligt och skillnaden märks i försämrad hälsa. Det är en bra påminnelse om hur viktigt det är att träna. Jag kommer att delta i sommarkursen. Det blir fjärde gången. Tack vare sommarkurserna har jag blivit fri från smärtor i benen, som jag länge lidit av."

"Jag har fått mycket bra korrigeringar på den här kursen. Jag har tränat länge och litat mycket på qifältet. Jag har vågat göra de här sakerna ensam. Åkt ensam på sommarkurs första gången, utan att känna någon. Och fann mig genast vara i trevligt sällskap. Nu har det varit stora förändringar i mitt liv och jag känner mig omtumlad. Jag skall vara 18 dagar på sommarkurs i år. Det skall bli spännande. Jag har gått både nivå I och II förut, men inte efter varandra."

Åbo LUQ2 100530a

"När jag gick min första helgkurs och Lars talade om sommarkurserna tänkte jag 'aldrig', men jag gick något år senare och fick jättegoda resultat genast. Det var ett jätteskutt framåt. Det är en oerhörd förmån att ha en lärare som Su Dongyue så här nära."

"Jag började träna 2003 och har troget fortsatt sedan dess. I fjol var jag första gången på sommarkurs. Det gav ordentlig inspiration att göra mera. Den senaste tiden har jag lidit av stress, men jag blev genast lugn när jag kom hit. Jag har fått mycket ut av helgen."

Kursen, energi, stress

"Det har varit en jätterolig kurs, intensivare än vanliga helgkurser. Det har varit skönt att stå länge och träna. För mig som är småbarnsmamma hjälper qigongen att orka med nattvak. Det ger energi och ökar stresståligheteten. På jobbet tycks jag vara den enda som inte smittats av stresshysteri."

"Jag tränar också lite oregelbundet, ibland bara på gruppträningarna. Det har varit ett jätteskönt veckoslut, både nyttigt och skönt. Jag har kommit på detaljer, som nu löper bättre. Det har varit lugnt, tryggt, jättekiva."

"Jag håller med. Det har varit Lungt, skönt, tryggt. Fint på alla sätt. Jag har fått lära mig mycket nytt. Tack för det här!"

"Jag har haft en stökig tid med mycket jobb, men tränat ganska mycket. Med den här kursen har jag velat förbättra kvaliteten på träningen. Det är som om föreläsningarna alltid skulle ta fasta på det jag behöver just nu. Kursen har fungerat som en återställare, som om jag kommit ner till mig själv igen. Tusen tack."

"Jag är alldeles nybörjare jämfört med er andra. Jag gick min första helgkurs i februari. Jag har inte haft tid att delta i alla gruppträningar, men alltid när jag deltagit har jag mått bra efteråt. Jag är jätteglad att jag kom på den här kursen. Ni kan bara ana hur mycket jag lärt mig. Jag tänker fortsätta träna och nästa år kanske jag kommer på sommarkurs."

Åbo LUQ2 100530b

"Jag har också varit jättenöjd och jag har också tyckt att det är som att komma hem. Man lugnar ner sig här. Det är ansökningstid till flera skolor nu som jag söker till och de senaste veckorna har varit stressiga. Jag känner hur jag slappnat av i hela kroppen och fått bra energi. Det har varit en skön kurs."

"Jag har gått tre grundkurser och det här var min första LUQ2. Jag har lärt mig massor. Jag arbetar som lärare och brukar normalt vara väldigt trött på våren, men den här våren har gått mycket lättare än vanligt. Jag mår bättre och sover bättre sen jag börjat träna qigong. Det är en klar skillnad."

"Den här helgkursen har varit mycket stimulerande. Jag visste genast när jag började träna qigong att det är bra."

Förändringar, glad, optimistisk

"Jag har tränat många år, förstår lite mer för varje kurs och det händer hela tiden positiva saker som jag ofta märker först långt efteråt. Jag känner att det pågår en förändringsprocess som gör mig glad och optimistisk."

huvudvärk, arm rätats ut

"Det har varit en jätteskön kurs, men alldeles för kort. Lärorik. Jag har tränat aktivt varje dag sedan november och har nu varit fri från huvudvärk i två månader. På shexinkursen i april rätade dessutom min krokiga arm ut sig, fast en läkare sagt att den aldrig kan bli rak. Och den har hållits rak."

Bra förändringar, klarare

"Jag har varit med ganska länge. I början sporadiskt regelbundet och när Jeanette tog tag i gruppträningen ökade motivationen. Det har varit en bra kurs. Det har hänt mycket med min kropp de senaste tre åren som är bra. Jag försöker träna regelbundet. Många saker har blivit klarare. När veckoträningarna startar på hösten har jag sett hur det riktigt strålar om dem som kommer från sommarkursen. Jag förstår att det måste vara bra. Nån gång skall jag nog delta också."

Lärare:

Lars Hagner