Lyft upp Qi Stockholm [2010-04-24]

Även vårens andra grundkurs i Lyft Upp Qi hölls på Östasiatiska Museet, i den vackra och harmoniska Beijingsalen. Salen var fylld av förväntansfulla deltagare, såväl nybörjare som repeterande.

Speciellt för den här kursen var att vi på lunchrasten på söndag hade filminspelning av vår träning. Filmen ska användas som inspiration för eksempatienter, för att ge dem olika alternativ till traditionell sjukvård. Vi har personer som tränar med oss som fått mycket bra resultat på sina svåra eksem, därav vår medverkan i filmen.

Ur deltagarnas kommentarer:

Eksem

"Jag har haft jätte jobbig eksem. Jag har tex varit inlagd på karolinska institutet och smörjt mig med cortisonsalva pga av mina eksem. Nu har jag inte eksem längre. Jag får kontakt med folk på ett helt annat sätt jämfört med förut."

"Jag hoppas att mina eksem ska bli bättre, inte lika aggressiva som dom varit. Jag känner att det redan blivit bättre. Igår kände jag mig glad och upplyft. Jag är glad att jag kom hit, det känns positivt."

Stockholm 100425_350

Förbättrad livskvalité

"Qigongen har höjt min livskvalité med hundra procent på alla områden. Ge det en chans och sedan utvärdera. Qigongen har hjälpt mig jättemycket."

"Jag tycker jätte mycket om att träna. Träningen har blivit som en del av mitt liv och påverkar allting. Jag tycker mer om mig själv och jag märker också att jag tycker mer om andra. Tack för en härlig dag!."

Förbättrad rygg

"Jag är glad att jag kom hit. Det har verkligen varit en utmaning. Även den lilla träning jag gjort har hjälp min rygg att bli bättre."

"Jag tycker mycket om att träna qigong. Jag har blivit lugnare i sinnet och mjukare i kroppen och har inte ont i ryggen längre."

Full av energi

"Min jobbsituation gör att jag behöver energi. Nu ska jag verkligen försöka träna qigong. Jag känner mig full av energi."

Smidigare, friskare, mindre spänd

"Det känns skönt att vara här. Jag lider av spänningar i kroppen så det känns som att den här träningen är bra för mig. Jag känner redan att vissa spänningar har släppt."

"Jag kan rekommendera för er som är nya att ge qigongen en chans, det räcker inte med en helg för att veta om det är bra eller inte. Jag jobbar som byggnadsarbetare och har märkt att jag är smidigare idag än vad jag var för 10 år sedan. Flera av mina arbetskamrater som är 10 år yngre än mig har det svårare när de klättrar runt på byggnadsställningar än vad jag har."

"Jag började träna qigong för mina fysiska problem med leder och så. Jag tränar nu regelbundet och har blivit mycket bättre i kroppen. Även mitt förhållningssätt till mina fysiska problem har blivit bättre och även till livet som helhet."

"Qigongen har gett mig så himla mycket. Jag vet inte hur mitt liv hade sett ut om jag inte tränat, men troligen har jag varit sjuk. Resultaten kommer inte av sig själv utan jag har fått tränat och kämpat men det har det varit värt. Jag har en större rörlighet och mjukhet i kroppen och lider inte av en massa depressioner längre."

"Det har varit helt fantastiskt. Igår var jag lite trött, men med ett leende lugn i kroppen, positivt och skönt. Jag gillar att qigongen inte är så prestationsinriktat, det är så himla skönt."

Hälsporre, stress

"Det är så väldigt bra med qigongen. Jag har haft ont i en hälsporre men det blir mindre och mindre. Får små förbättringar hela tiden. Tidigare var jag ständigt överstressad så jag behöver verkligen lugnet med qigongen."

Sköta hälsan själv, luftrör

"Jag har gått på många behandlingar med bl.a. akupunktur tidigare. Jag ser qigongen som ett sätt att försöka behålla en god hälsa och att kunna sköta den själv. Jag kan hantera och bemästra samhället bättre nu och det är jätte härligt. Igår så rensades mina luftrör ut och idag så känner jag ingenting av dem."

Stress, migrän, ont i kroppen

"Det har varit helt underbart att vara här. Jag har tränat från och till i 4 år nu och ska gå min fösta sommarkurs i år. Det är kul att vara på kurs och jag är nöjd och ska kämpa vidare. Jag var tidigare speedad och stressad med migrän och ont i kroppen. Jag märker att jag har blivit mycket lugnare som människa och går inte i gång så lätt."

Lärare:

Lars Hagner