Xiao Gongfa Kvänum [2010-04-21]

Kurserna i Kvänum präglas av en familjär, humoristisk och glad atmosfär och så var fallet för den första kursen i Xiao Gongfa också. De flesta deltagarna var redan introducerade i Qigong och våra mer genomgripande metoder och många av dem har fått fantastisk fina resultat av sin träning och de var mycket nyfikna på Xiao Gongfa.

Kommentarer från kursen

Helt nya deltagare

"Det har varit väldigt skönt. Jag blev lugnare, det var så skönt att göra övningar och blunda, mycket bättre än att sitta och titta på folk med tankar som snurrar. Nu blev allt lugnare."

"Jag är jättenöjd. Jag vet ingenting om det här, har inte deltagit i någon annan kurs. Jag arbetar mycket, är jättestressad och sover inte. Mina förväntningar var att slappna av. Det känns jättebra, från det vi började så har jag har inte tänkt på jobbet under hela kursen/kvällen. Det är inte klokt."

Deltagare som deltagit i våra mer genomgripande metoder

"Det har varit en mycket intressant kurs med väldigt mycket information och mycket träning för sinnet. Väldigt bra för nacke och axlar."

"I övningen där vi förde bak nacken idag så öppnade det sig hela vägen ned. Övningarna var väldigt kraftfulla och nackövningarna var väldigt bra för mig. Jag tränar Lyft upp Qi och efter första helgkursen så tog jag tag I saker som legat I månader och fick en massa gjort. Jag märker att jag behöver Zhineng Qigong för att få saker och ting gjorda."

"Just det här med att dra bak nacken var väldigt bra för mig. Jag blev väldigt påverkad under denna kurs och blev alldeles röd i ansiktet."

"En verkligt trevlig kurs, jag gillade bäst delen där man böjde sig framåt och sträckte sig som en katt. Jag tränar Lyft upp Qi och deltar i kvällsträningarna här i Kvänum och det har hänt mycket." -Lyfter armen över huvudet och vrider handen -"det här har jag inte kunnat göra på 41 år. Jag sade på första kursen att jag inte tror på det här och det gör jag fortfarande inte", sägs med ett leende.

"Jag är så där analytisk av mig så jag vill inte säga något nu, men jag vet att jag kommer att ha jättenytta av detta. Jag sade samma sak efter första helgkursen i Lyft upp Qi men jag tränar och jag mår gôrgott och jag har fått ett sådant tålamod. "

"Det är var verkligt kraftfulla övningar och helt nya rörelser. En mycket intressant kurs. Som vanligt på kurserna så har det jobbat i skadan. I påskas var jag ute och promenerade vid 3 tillfällen i ca 1 timma åt gången och jag har inte – på grund av smärta - kunnat vara ute om det varit under 17 grader på 22 år."

Lärare:

Patrik Rastija