Shenxin Qigong Helsingfors [2010-04-17]

Förutom att denna helg var den första helg då flygtrafiken i hela norr Europa var inställd så var det också den helg då den första kursen i shenxin qigong hölls i Helsingfors. Intresset för kursen var stort och lite drygt hälften av deltagarna gick kursen för första gången. En överhängande majoritet av deltagarna hade tränat lyft upp qi i många år. Det märktes på den höga koncentrationsnivå och det lugn som inte behövde många minuter för att fylla rummet. Det var en lugn och skön stämning genom hela kursen.

Några av deltagarnas kommentarer:

Lära sig något nytt

"Jag har tränat qigong ganska länge. Men det var längesedan jag gick en kurs i shenxin qigong så det här var mycket mycket bra för mig. Man lär sig något nytt varje gång man kommer på kurs. Det har varit en väldigt fin kurs."

Intressant

"Detta var min första kurs i shenxin qigong. Det har varit intressant och inte alls så jobbigt som jag trott. Riktigt bra kurs."

Räta ut armen

"Det här var min första kurs i shenxin qigong. Jag kan räta på min arm mer nu än innan kursen. Läkaren har sagt att jag inte kommer att kunna räta ut armen men kan jag det i alla fall."

Shenxin Qigong i Helsingfors

Kraftfullt

"Jag har tränat lyft upp qi ganska länge, detta var min första kurs i shenxin qigong. Jag har velat ha någonting kraftfullare och det här motsvarade mina förväntningar. Kursen har varit väldigt kraftfull för mig. På kvällen när jag slöt ögonen kände jag en otrolig styrka och kraft. Trots att jag låg ner kändes det som att jag stod upp med fötterna stadigt mot marken."

På väg i rätt riktning

"Jag har gått många kurser i lyft upp qi men det här var min första i shenxin qigong. Jag är jätteglad att jag kunde komma på den här kursen. Jag har problem med mina fötter och min balans men jag är på väg i rätt riktning."

Mjukare axlar

"Det här var min tredje kurs i shenxin qigong. För mig är det mest för repetition av teknik och dylikt. Mina axlar är lite mjukare nu än när vi började träna igår."

Fysiska och mentala förbättringar

"Jag har tränat några år. Jag var på vinterkursen tidigare i år, den kan jag varmt rekommendera. Det här har också varit en skön kurs. Jag har fått många förbättringar i kropp och sinne under årens lopp. Qigonträningen gör att jag kan slappna av mer och känna mer glädje i annan fysisk träning som jag gör."

Positivt tänkande

"Jag får mycket styrka av shenxin qigong, träningen går djupare. På vintern klarar jag av mörkret bättre med denna träning. Jag blir piggare och gladare av träningen. Min tankeverksamhet har blivit mycket positivare, förut hade jag mycket negativa tankar och inställning."

Avslappnande

"Det här var min första shenxin qigong kurs. Jag tycket att rörelserna varit sköna och det har varit ett avslappnande veckoslut. Jag tycket att undervisningen varit bra."

Vinterkursen

"I år gick jag min första vinterkurs och den var jättefin. Jag har tränat hemma och det känns bra."

Bra för lederna

"Jag har tränat flera år. Jag har varit på en sommarkurs och där förstod jag vidden av träningen. Det är verkligen bra för både kropp och själ och det lönar sig att träna. Den här kursen har jag varit nyfiken på, det här var första gången för mig. Jag kände att det har varit väldigt bra för mina leder som är sjuka och stela."

Lärare:

Johannes Nordgaard