Lyft upp Qi Kvinnherad [2010-04-10]

Kvinnherad HQU April 2010 Natur Kustnaturen visade sig i sin vackraste vårdräkt denna helg i Kvinnherad. Knopparna svällde på pilträden, nyfödda lamm slumrade bredvid sina mödrar i den svala vårsolen och våryra fölungar skuttade ystert omkring.

Till kurshelgen, som präglades av lugn, träningsiver och koncentration, hade 19 "morgonfåglar" kommit för att förbättra sin hälsa och få mer energi (Qi). En deltagare kom långväga ifrån.

Det starka Qi-fältet fanns också på plats och på söndagen kunde en av deltagarna meddela att synen plötsligt blivit mycket bättre!

Kommentarer från kursen

Har blivit en "morgonfågel"

"Jag fokuserar på förbättringarna, och fokuserar på att komma ihåg dem. Tidigare var jag alltid väldigt trött på morgonen; huvudet kom på plats först långt fram på dagen. Nu är jag vaken kl 7 på morgonen!"

Mjukare knän, tacklar stress bättre

Jag lär mig att hålla borta stress på kurserna. Mina knän blev mycket mjukare idag."

Enorma smärtor i ryggen försvann

"Jag har rest långt till denna kurs. Jag hade enorma smärtor på båda sidor av ryggen. De är borta nu. Jag känner att det är Qi-fältet som arbetar."

Kvinnherad Hqu APRIL 2010 2

Tillbaka till jobbet

"Jag var ett fysiskt vrak. Nu är jag tillbaka 40% på jobbet igen. Det är väldigt stort! Denna träning får folk på benen igen!"

Bättre vilja och lust

"Jag har fått lust till att sätta igång med saker igen. Blev väldigt varm i går. En generell styvhet i kroppen har minskat."

Bättre tankar, inga ryggproblem längre

När jag tränar håller sig ryggproblemen borta. Jag får ett bättre tankesätt. Jag använder Zhineng Qigong aktivt i vardagen, till exempel i tandläkarstolen, och det hjälper!"

Yngre idag än för 10 år sedan!

"Jag sitter mycket framför datorn på jobbet. Jag tränar för att få bort styvheten som bygger upp sig under dagen. Det är verksamt. Jag känner mig yngre idag än för 10 år sedan!"

Jag fick bättre syn idag

"Jag har varit lite nedstämd. Det släpper lättare nu. Har också varit plågad av rygg- och axel problem och stress. Det har blivit bättre, jag sover bättre också, jag deltar alltid på kvällsträningarna. Det hände något idag; När vi tränade så hade jag lagt mina glasögon på golvet bredvid mig - utan dem så kunde jag bara skönja konturerna på bilderna på väggarna - idag så kunde jag plötsligt se allts som stod på bilderna, jag såg också nyanseringarna i träpanelen på väggen!"

Brännande känsla under fötterna försvann

"Jag har känt mig positiv och harmonisk på denna kurs. Den brännande känslan jag haft under fötterna, som plågat mig svårt, har försvunnit under kursen."

Inflammation i ögonen bättre idag

"Jag fick ögoninflammation i ögonen igår. Idag gör det inte ont och det blir bättre och bättre."

Klarare i huvudet

"Jag önskade att bli klarare i huvudet på kursen. Det är jag nu."

Nacke låst sig inte

"Jag har varit plågad av att nacke och hals låser sig, men det har det inte gjort här!"

Minskad depression

"Svåra depressioner har minskat. Rekommenderar sommarkurs. Ger "dubbel turbo" effekt."

Ny energi i kroppen

"Jag önskar lära mig att slappna av och hantera stress. Känner energi i kroppen och kommer till att fortsätta träna för att förebygga stress."

Lärare:

Ingrid Tidemann