Lyft upp Qi Borgå [2010-03-27]

För fjärde våren i rad höll östnylänningarna en grundkurs i Lyft upp Qi i den vackra medeltidsstaden Borgå. Stämningen var varm och hemtrevlig och deltagarna nöjda med helgen. Nedan några kommentarer:

Avslappning

"På den här kursen har jag njutit av att inte behöva tänka. Huvudet har känts ovanligt tomt. Det har varit en skön och avslappnad stämning."

"Qigong är för mig ett kroppsligt och mentalt andningshål, ett sätt att sätta bromsen på framför allt mentalt."

Bättre humör

"Qigongen har gjort mig lite lugnare och mindre stressad – och gladare, enligt familjen."

"Sedan jag började träna qigong har jag börjat lägga mera vikt vid positiva saker. Jag ser nu mera sådant som bär än sådant man kan vara missnöjd med."

"Det känns som om jag blivit lite mer harmonisk. Mitt humör är bättre och jag har blivit lite snällare. När jag kom till kursen kände jag mig frustrerad, men det gick väldigt snabbt över."

Ett sätt att utveckla sig själv

"Qigongen ser jag som ett sätt att utveckla mig själv. Jag har blivit mera tillåtande. På den här kursen vågade jag t.ex. stå framme och demonstrera rörelserna. Jag insåg att jag inte behöver vara perfekt, att jag inte behöver spänna mig eller göra mig till."

Borgå 100328_350

Viktigt att träna

"Jag kom på kursen för att träna och för att bli mera motiverad, och det blev jag. Det har varit bra att få rörelserna korrigerade."

"Den här kursen blev en påminnelse om hur viktigt det är att träna."

"Nyligen stötte jag på kunskap som fick mig att förstå hur hjärnan faktiskt förändras av qigong. Det var starkt motiverande."

Lärare:

Margareta Willner-Rönnholm