Lyft upp Qi Norwich [2010-03-27]

Kursen i Norwich hade vi i den fina Lion Wood skolan som ligger uppe på en kulle med utsikt över staden. Påskliljor och fågelkvitter vittnade om att våren kommit. De nya deltagarna kände sig snabbt välkomna då de som deltagit i tidigare kurser tog så bra hand om dem och det hördes många glada skratt.

Kommentarer från deltagare:

Hanterar svårigheter bättre nu och har fått bättre självförtroende

"Jag tränar regelbundet hemma och har gått på flera helgkurser. Det finns fortfarande rörelser att korrigera till det bättre. I mitt arbete jobbar jag mycket med mina händer och kroppen och att träna qigong har blivit nödvändigt för mig. Det är också lättare att hantera jobbiga saker efter att jag börjat träna qigong. Jag känner också att jag har fått ett bättre självförtroende."

"Jag har fått förbättringar både fysiskt och mentalt sedan jag började med qigong. Jag har kommit till en punkt nu då jag verkligen kan se att qigongen hjälper mig och det gör det så mycket lättare att träna. Jag kan också märka att jag har fått ett bättre självförtroende av qigongen."

"Jag lär mig nya saker varje kurs. Tidigare så var jag tvungen att gå till en osteopat minst 4 gånger per år, men nu behöver jag inte gå dit alls och spar ju på så sätt också pengar. Qigongen hjälper mig att hålla mitt sinne positivt. Om jag kommer in i ett negativt tillstånd så hjälper qigongen mig att återfå ett positivt tänkande vilket är riktigt skönt."

Återhämtat mig efter en stressig period

"Att läsa på hemsidan är så inspirerande för mig. När jag kom hit den här helgen så var jag helt slut efter en stressig period. Idag känner jag mig helt annorlunda och mycket bättre."

Fridfull

"I går under den första dagen så kände jag mig trött. När jag kom hem på kvällen så kände jag mig fridfull. Idag har jag också känt mig fridfull och det känns riktigt bra."

Ryggproblem

"Det är så bra att komma på kurs och plocka upp små detaljer och förfina rörelserna i Lyft upp Qi. Jag har haft ryggproblem i så många år och nu gör qigongen ett sånt bra jobb med den."

Ärr som försvinner

"Det sker små förbättringar hela tiden och jag ser verkligen fram emot att få åka på sommarkursen denna sommar. På den förra sommarkursen jag gick så började ärr jag har på mina händer att läka och försvinna."

Ta kontroll över mina hälsoproblem

"Det har varit en fantastisk kurs med många härliga människor. Jag har många fysiska hälsoproblem. Nu känns det som att jag kan börja ta tillbaka kontrollen över dem på ett positivt sätt och göra något åt dem."

Axelproblem

"Jag jobbar mycket framför datorer och har stela axlar som smärtar. Jag ser fram emot att träna varje dag, jag vill verkligen få mina axlar att bli bättre. Igår efter kursen kände jag mig mycket lugn och avslappnad."

Avslappnad

"Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig av kursen, men jag har verkligen njutit av den och alla har varit så underbara. Den har hjälpt mig att känna mig mer avslappnad och jag hoppas att jag ska fortsätta med detta."

Vårtor som försvunnit

"Jag har haft vårtor under mina fötter under ca 10 års tid. Jag har verkligen provat allt för att bli av med dem, varit till läkare, ätit mediciner, provat healing m.m. Men inget har hjälpt utan det har snarare blivit värre. Sex veckor efter att jag började med qigongen så var de försvunna!"

Lärare:

Fatima Ringvall