Lyft upp Qi Ekenäs [2010-02-20]

Ett gäng glada västnylänningar trotsade vinterns häftigaste snöoväder för att delta i grundkursen i Lyft upp Qi i MBI:s trivsamma festsal i Ekenäs. Nybörjarna var efter kursen fast beslutna att fortsätta träna och de som repeterade uttalade sin uppskattning över möjligheten att finjustera rörelserna och öka motivationen att träna mera.

Nedan några deltagarkommentarer:

Känns skönt

Det här var min tredje kurs. Det har känts riktigt skönt och jag har kunnat ta till mig många nya detaljer.

Ekenäs 100220a

Strama benmuskler blev avslappnade

På grund av knäproblem har jag börjat gå på ett sätt som får benmusklerna att kännas strama framtill. I går kväll märkte jag att stramhetskänslan var borta.

Sover bättre

Jag gick min första kurs i Hangö för tre veckor sedan. Sedan dess har jag tränat flitigt och sover bättre.

Avslappning och livslust

Jag gick min första kurs 2004. I början tränade jag ganska sporadiskt. För ett och ett halvt år sedan började jag träna i stort sett varje dag. Det blev genast jättestor skillnad. Att träna qigong får mig att må bättre både fysiskt och psykiskt. Jag är mera avslappnad och har större lust att göra saker.

Bättre rygg och balans, pollenallergi försvunnit

Jag började träna 2003. Första året var det lite si och så, men 2004 började vi träna tillsammans och har gjort det sedan dess varje vecka året runt. Under den tiden har min rygg blivit bättre, den är inte längre handikappande. Min balans har också blivit bättre, och min pollenallergi har försvunnit. Nytt och roligt på den här kursen var att flera av mina vänner var med och att jag fick gå runt och korrigera. När vi gjorde La Qi kände jag samma glädje och lycka som jag kände på sommarkursen.

Mår bra

Jag hör också till 2003 års årgång. Jag tränar i perioder så därför passar helgkurserna mig bra. Om jag fysiskt känner av någon kroppsdel, höften t.ex., vet jag att det försvinner om jag tränar lite mera. Träningen får mig att må bra, jag känner mig lättare och gladare.

ekenäs 100220b

Känns meningsfullt

Det var min första kurs. Det känns nog meningsfullt. Jag är förvånad över att jag kunde stå så där länge.

Orkar bättre

Jag har sedan några år tränat hemma om kvällen. Det har blivit ett behov. När jag inte tränar saknar jag det. Jag sover bättre, orkar bättre och har blivit mera kroppsmedveten. När jag är stressad vet jag genast i vilken del av kroppen det sätter sig.

Glad över möjligheten att träna i grupp

Jag är nybörjare. Jag vill nog fortsätta träna och är glad att det finns möjlighet att träna i grupp. Det känns som om jag vill ge qigongen en chans.

Jättetrevlig helg

Det har varit en jättekiva helg och jag tänker fortsätta träna.

Lärare:

Ursula Öhrman