Lyft upp Qi Karis [2010-03-06]

Ungdomslokalen Borgkila i Karis fick besök av ett glatt gäng Qigongare som deltog i en grundkurs i Lyft upp Qi. Nybörjarna lärde sig förbluffande snabbt rörelserna och stämningen var mjuk, varm och upplyftande. Alla deltagare utryckte sin inspiration att fortsätta träna. Annat som hördes var deltagare som fått förbättrad sömn och mindre ryggbesvär.

Kommentarer från deltagarna:

Smärta i höft, stress och stukad fot bättre,

"För varje kurs jag gått har det sjunkit in djupare jag har behövt komma på nytt och på nytt igen. Qigongen är ett bra verktyg, den är en tillgång att ta i bruk när som helst. Jag har tidigare haft ont i höften som alltid blev bättre när jag tränade Qigong. Jag har lidigt mycket av olika saker, stress och problem med sköldskörteln och annat. Qigongen har hållit mig flytande. Jag stukade foten för en tid sen ordentligt och jag har kunnat stå på den hela helgen och tränat, vilket läkaren inte rekommenderade, men det har funkat."

Förbättrad sömn, kroppsmedvetenhet:

"Jag sover mycket bättre och djupare när jag tränat Qigong på kvällen och så är jag piggare när jag vaknat. Jag har blivit mera kroppsmedveten, jag kan bättre veta och välja att göra vad som är bra för mig och inte det som inte är så bra för mig. Min korsrygg har känts bättre den här helgen."

"Qigongen har ökat min kroppsmedvetenhet, den här kursen kändes det på ett annat sätt att allting flöt mycket bättre."

Bättre rygg, varmare fötter:

"Jag har inte ont i min rygg idag som jag hade igår och mina fötter är varma. Dom brukar alltid vara kalla. Jag kände mig jättepigg efter igår."

God spiral uppåt:

"Jag slösade tidigare med mycket Qi trots att jag tränade, men numera gör jag inte det, det känns som om jag är i en god spiral uppåt istället för en nedgående. Jag har ork att göra roliga saker och träffa glada människor som också ger mera Qi. Jag är tacksam för det."

Inspiration:

"Det var jättebra kursupplägg."

"Det har varit en jätteskön kurs."

"Jag är rätt så lat emellanåt jag behöver den inspirationen som veckoslutskurser ger. Det hjälper mig i min egen träning."

Lärare:

Camilla Heidenberg