Lyft upp Qi Cambridge [2010-02-20]

I Cambridge fick vi se snödroppar trots att det bara var i slutet av februari. Det här var vår tredje kurs i den gamla anrika student staden.

En kurs med en blandning av människor från flera olika länder som Tyskland, Finland, Sverige och England förstås. Några av deltagarna har varit med på flera kurser och även på sommarkurser i Sverige. Flera av de nya deltagarna hade möjlighet att nyfiket kunna ställa frågor om den och flera uttryckte en önskan om att kunna vara med i sommar eller i en framtid.

Några kommentarer från deltagare:

Min migrän är bättre

"Jag lärde mig många nya saker trots att jag gått på flera kurser tidigare och det är så bra att få hjälp med korrigering av rörelserna. Jag har fått mycket hjälp av qigongen, bl.a. har jag en bättre kontroll på min migrän och jag kan t.ex. äta smör som jag inte kunnat göra på tre år. Qigongen gör att jag kan vara mer positivt inställd till livet."

Härligt att träna tillsammans

"Det har varit underbart att dela dagen med er och att få möjlighet att träna tillsammans."

"Jag tänker mycket på qigongen, även om jag kanske inte alltid tränar och gör själva rörelserna. Det har varit underbart att få vara här på kurs tillsammans med er alla."

"Tack så mycket för kursen. Den har inspirerat mig till att jag ska börja träna hemma nu också. Mycket mentalt stimulerande. Gruppträningen är en viktig bit för att kunna hålla i träningen."

Starka Qi fält

" Jag ville vara i ett starkt qi fält så därför kom jag hit till kursen. I somras var jag på min första sommarkurs. Det var periodvis lite tufft under kursen, men sen efter kursen så märkte jag att det var mycket lättare att ex gå uppför trappor och att smärtan i knät inte fanns där längre. Min målsättning är att kunna gå på båda sommarkurserna i sommar."

"Det känns gott att vara på kurs igen och att vara i det starka qifältet."

Välmående i kroppen

"Jag går på kurs för första gången. Jag kan känna ett slags välmående i kroppen nu efter kursen. Jag ska fortsätta att träna."

Mer energi och sover bättre

"Jag bara älskar qigong. Den har gjort så mycket för mig. Min energi nivå är högre, jag sover bättre och jag kan förhålla mig lugnare till saker och ting. Mina njurar fungerar bättre och smärtan i knät finns inte där längre. Jag har fått bra korrigering på rörelserna under kursen och mina axlar har blivit mjukare."

Ett verktyg för livet

"Det här är min första kurs och jag kom hit med vissa idéer om vad qigong var och det har blivit bekräftat under kursen. Jag går igenom en livskris och det känns som att qigongen kommer vid precis rätt tidpunkt för mig. Den blir som ett fantastiskt verktyg. Min förhoppning är att jag ska gå på sommarkursen i sommar."

Mjukare axlar

"Det är rätt fascinerande att märka hur mycket stress jag har i mina axlar och i nacke. Under kursen har det gått som varma strömmar genom axlarna och nu känner jag att de har blivit mjukare."

Lärare:

Fatima Ringvall