Xiao Gongfa Bergen [2010-02-13]

Den första Xiao Gongfa kursen i Bergen hölls på lördageftermiddag i anslutning till Shenxin Qigong kursen. Xiao Gongfa kallades tidigare IT-Gong. Den består av små övningar och tips om kost och tänkande i vardagen för att med små enkla medel kunna förbättra hälsa och välmående. Med bas i Qigong och den traditionella kinesiska medicinen så är den ändå en modern metod anpassad till vårt nuvarande dagliga liv; Vi har ont om tid, rör oss ofta för lite och många tillbringar en stor del av dygnet framför datorn eller TV:n.

Metoden är utformad så att man kan göra övningarna samtidigt som man håller på med någon annan aktivitet, kanske på arbetet, vid en konferens, framför TV:n eller varför inte på resan. Man kan utnyttja små stunder till att göra något positivt för sin hälsa och sig själv och göra en eller flera övningar för att motverka spänningar, stelhet och monotona rörelser som i längden kan ge upphov till stora problem.

Flera av deltagarna i Bergen blev – även då de redan tränar våra stora och mer genomgripande Qigongmetoder – glatt överraskade av komplexiteten i denna lilla metod.

Kommentarer från kursen

«En jättebra kurs med många bra tips.»

«Xiao Gongfa var väldigt intressant på flera vis»

Lärare:

Patrik Rastija