Lyft upp Qi Stockholm [2010-02-06]

Terminens första grundkurs i Lyft Upp Qi i Stockholm arrangerades tillsammans med Östasiatiska museet. Vi var i deras mycket vackra lokaler, i den stora Beijingsalen. Att bara vara där är en njutning i sig. Våra kursdeltagare fick ju dessutom ett starkt qifält som ytterligare förhöjde upplevelsen.

Timmarna gick snabbt och de nya lärde sig övningarna väl. Inte minst beroende på all den hjälp de fick av våra mer rutinerade qigongare, som gärna deltar också i våra grundkurser, gång efter gång.

Ur deltagarnas kommentarer:

Snabba förbättringar

"Man blir snabbt bättre av att träna den här metoden. Jag har blivit en gladare person och en bättre mamma. Jag klarar av det mesta på ett bättre sätt nu än förut."

Allergier

"Jag har inte varit förkyld sedan jag började träna qigong. Min mat allergi har blivit mycket bättre, nu kan jag tex äta kryddad mat, citrusfrukt, senap och ketchup. Jag är mycket mjukare och vigare i kroppen, det känns skönt."

Bra känsla

"Det känns verkligen bra att vara här. Jag mår alltid bra när jag tränar."

Bra redskap

"Jag tycker att zhineng qigong är ett bra redskap. Det säger jag utifrån min egen erfarenhet och andra kursdeltagare jag träffat genom åren."

"Bra kurs, bra metod. Jag har fått ut mycket av träningen."

Uppmuntrad av familjen

"Jag är glad att jag kom hit i helgen. Jag har inte gått en kurs på fyra år och dessutom haft ett träningsuppehåll på ett år. Jag har fått bra korrigeringar. Jag märker skillnad hur jag är när jag tränar och när jag inte tränar. Familjen brukar kommentera att jag borde gå kurs snart. Träningen påverkar mer än man tror."

Hantera livet bättre

"Jag har tränat i några år. Jag försöker att tänka qigong i vardagen. Något som jag verkligen uppskattar med qigongen att den ger mig en möjlighet att hantera livet bättre."

Lugn

"Det sociala på en kurs viktigt for mig. Även om jag bara har möjlighet att komma en dag så känner jag att den dagen kan ge mig det lugn som jag uppskattar så mycket med qigong."

Stel

"Jag är väldigt stel, men jag är väldigt positivt överraskad över att jag har kunnat vara med på all träning trots att träningen innebär att jag måste böja mig en del.

Orkar plugga

"Jag pluggar och känner att tack vara träningen kan jag räkna matte i långa perioder under en dag utan att känna mig trött. När jag lägger ifrån mig matteboken så känner jag inte att jag har blivit påverkad av att jag har suttit där så länge."

Lärare:

Lars Hagner