Shenxin Qigong Kalmar [2010-01-30]

Efter flera år med kurser i Lyft upp Qi har vi nu hållit vår första helgkurs i Shenxin Qigong i Kalmar. Några nybörjare deltog men flera av deltagarna hade gått Shenxin Qigong förut, även om det var en del år sedan. Deltagarna var mycket fokuserade och fick några goda resultat redan under kursen.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

Urinvägsinfektion

"Jag har gått en Shenxin kurs för 3 år sedan och det känns jättebra att repetera nu även om jag egentligen borde gjort det tidigare för att bättre komma ihåg detaljerna i övningen. Igår hade jag väldigt ont på grund av en urinvägsinfektion, jag trodde inte att jag skulle kunna stå och träna i flera timmar. N är jag fokuserade på träningen blev det bättre och bättre och efter lunchen var smärtan borta! På sätt och vis är jag glad över smärtan, för den tvingade mig att fokusera på övningen vilket gav mig bättre resultat. I fortsättningen skall jag vara mer fokuserad när jag tränar."

Smärtor på grund av dålig cirkulation

"Jag gick på samma Shenxin kurs för 3 år sedan men har varit jätteslarvig med att träna och när jag kom till den här kursen kände jag mig som nybörjare. Jag har ont i ben och armar där jag har konstaterat dålig cirkulation, men jag kände att träningen hade effekt och senare gick smärtan över. Idag kände jag mig hur mjuk som helst."

Träning av Shenxin Qigong i Kalmar 2010

Smärtor och stelhet

"Det här är tredje eller fjärde gången jag går en kurs i Shenxin och det är jättebra varje gång. Jag tycker kursen är rolig, eller utmanande eftersom jag inte riktigt kan rörelserna. Jag hade en svacka efter årets sommarkurs, det gick jättebra på kursen och jag hade roligt, men när jag kom hem blev jag putt och slutade med qigong. Det gick bra i en och en halv månad, men sen kom mycket av mina gamla problem tillbaka och jag fick mer och mer migrän. Nu har jag jobbat mig tillbaka, bland annat med hjälp av träningsgruppen i Kalmar. Igår när jag kom hit kände jag mig som en hockeyspelare med full utrustning, stel, spänd och stor, idag gör jag inte det! Den känslan har jag aldrig upplevt innan. Efter den här helgen vet jag att när jag tränar qigong, så kan smärtan släppa under själva träningen. Jag vet ju att qigongen hjälper mig och nu är jag på gång."

Roligt och skönt

"Det här är min första Shenxin kurs och det har varit väldigt kul att lära sig något nytt. Det har känts väldigt skönt i kroppen."

Piggare

"Jag blev väldigt trött under träningen och hade svårt att hålla mig vaken, men väldigt pigg efteråt. På lunchen löste jag snabbt ett Suduko som jag inte hade lyckats med under flera timmar under en tågresa. Jag tror det är fem år sedan som jag gick en Shenxinkurs senast och jag hade lagt mig till med både det ena och det andra, det borde inte gå så lång tid mellan kurserna. Det känns bra att få korrigering och det är kul att man kan bli bättre. Det känns bra att det finns effektiva övningar att använda när livet är stressigt och man ibland bara har en kort stund att träna på."

Ökad effekt

"Det här är min andra Shenxinkurs och det är kanske fem år sedan jag gick min första. Det är verkligen som ni säger att man glömmer och behöver repetera. Det har varit jättebra att bli påmind om detaljer och att vara noggrann med rörelserna. När jag koncentrerar mig på detaljerna ger det mer effekt. Det har varit en jättebra kurs, jag skall verkligen börja träna Shenxin och ormarmar nu!"

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen