Lyft upp Qi Helsingfors [2010-01-23]

Minus 20 visade termometern utomhus, men inne i Brändö gymnasium i Helsingfors var det varmt och gott under helgkursen i Lyft Upp Qi. Många av deltagarna kommenterade den kärleksfulla stämningen och det starka Qi-fältet och resultaten väntade inte på sig. En deltagare berättade att det hade knakat till mellan skulderbladen och efter det försvann hennes värk. En annan sa att hon under lång tid haft blockeringar som författare och efter första kursdagen forsade idéerna och orden ur henne. Fastän alla deltagare inte var bekanta med varandra från tidigare kommenterade de hur varmt välkomna de kände sig i gruppen.

Kommentarer av deltagarna:

"Qigong är att vara lycklig."

Starkt Qi-fält:

"Ryggen strejkade helt i morse, jag kom knappt ur sängen, men den är mycket bättre redan. Det var länge sedan jag tränade i grupp, det har varit en fantastisk stark känsla den här helgen."

"Kursen kom jättepassligt för mig, det var bra för mig att hitta tillbaka till mig själv igen. Jag har haft så mycket nya grejer på gång i livet. Det är så otroligt starkt här, jag är varm i kroppen hela tiden och har en kärleksfull känsla."

"Det känns mjukt och gott, härligt skönt. Jag sov inte så mycket under natten, men jag har inte känt mig trött."

Helsingfors 100124_350

"Jag har blivit mera harmonisk, det har hänt massor. Det är många som jag inte känner här, men jag känner mig så varm i den här gruppen."

"Det är så härligt att träffa så trevliga människor här."

Värk släppte:

"Jag har haft problem med värk mellan skulderbladen, men under La Qi så knakade det till mitt i allt och efter det har det inte gjort ont mera. Otroligt! Jag har också haft ont i ryggen och daglig huvudvärk, men numera så behöver jag inte äta värktabletter varje dag."

Bättre balans:

"Det här var en jättesympatisk kurs. Jag har fått stor hjälp med mina problem med balansen, jag kunde inte böja ner huvudet knappt alls, men nu är jag nästan helt nere vid fötterna."

"Jag har varit lite lat, så jag är glad att jag kom. Jag kunde stå för första gången utan stöd av stolen, min nerv verkar ha börjat växa ut igen i benet. Jag är så glad att jag kom."

Blockeringar släppte:

"Det är första gången jag är här. Det har hänt massor med tråkiga saker i mitt liv och jag har mycket fysiska besvär. Jag märkte att pillerburkarna inte hjälpte mig mera, så jag måste hitta något annat. Jag blev jättepigg igår efter första dagen. Jag fick en kick. Jag skriver mycket och haft blockeringar länge och igår kväll bara forsade det ur mig, jag hann knappt med. Jag tänker rekommendera det här till alla. Jag känner också att jag har massor med nya vänner här, man är så välkommen i gruppen. Jo, jag märkte när jag körde bil hit att jag kan vända på kuvudet utan besvär, det kunde jag inte innan!"

Lugnare, mera harmonisk:

"Man lär sig alltid nya saker trots att man gått på så många kurser. Det har gjort gott. Jag har blivit mycket lugnare sedan jag började träna, jag var alltid sådan som stressade upp mig."

"Jag var på sommarkurs för två år sen och känner att där fick jag dom redskapen jag behöver för att hantera livet. Jag är som en annan människa nu, världens ondska kommer inte på mig lika lätt mera."

Lärare:

Camilla Heidenberg