Shenxin Qigong Kungsängen [2010-01-16]

Årets första kurs i Shenxin Qigong hölls i Kungsängen. Rätt så många av deltagarna hade rest för att komma till kursen. Flera av deltagarna fick fina resultat under kursen.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

Tinnitus, trötthet och magont

"Jag plågas av tinnitus och har känt mig rätt så svag senaste tiden. Särskilt igår gjorde sig min tinnitus påmind under träningen. Men trots det kände jag mig steg för steg bättre under dagen. Jag somnade gott igår och vaknade en hel timma innan väckarklockan, det brukar jag aldrig göra. Och idag känns min mage, som jag har haft ont i under ca 1,5 år, nästan helt bra."

Ärren gror

"Jag har tränat i 5 år och i år blir det min 5:e vinterkurs. Jag tycker mycket om metoden, och särskilt orm-arm. Om man har mycket att göra och är lite pressad är det skönt att träna orm-arm och lite La Qi. Läkarna tog bort en liten hudbit på min kind i torsdags. De sydde flera stygn. När vi började på kursen igår började det klia i ärret och det har fortsatt idag. Det kliar i nacken också där jag har ett ärr. Det känns bra, som om det läker. Att träna Shenxin så här tidigt i januari känns skönt. Man har inte varit på kurs på ett tag och det var länge sedan sommarkurserna. Skönt att komma igång och trappa upp till vinterkursen."

Kraftfull övning

"Jag har tränat Shenxin några år och gick vinterkursen förra året. Jag hoppas att jag ska kunna gå den i år med. Det är första gången som jag går kurs i Kungsängen och tycker det är imponerande att några har åkt så långt för att vara med. Jag tycker väldigt mycket om att träna Shenxin. Jag har precis som jag hoppades känt mig lugnare när vi tränat ett tag. Orm-arm var helt fantastisk idag. Det var mycket kraftfullt så nu skall jag verkligen försöka träna orm-arm, kanske t.o.m. på jobbet för att få upp ångan lite när jag jobbar."

Mindre störande tankar

"Jag känner mig mer samlad idag än jag var igår, då tänkte jag på en massa olika saker. Jag somnade tidigt och vaknade tidigt. På morgonkvisten beslutade jag mig för att åka till Bollnäs på vinterkursen, jag gillar det här."

Shenxin i Kungsängen januari 2010

Mindre stress och bättre avslappning

"Jag har väldigt svårt att koncentrera mig och stressar lätt, och det är främst därför som jag tränar Qigong. Jag tyckte att Shenxin var bra eftersom man måste koncentrera sig lite mer på detta än på Lyft upp Qi. Jag har astma och känner att detta blir bättre när jag blir lugnare och kan slappna av bättre."

Många förbättringar

"Jag har tränat Shenxin i fem år. I och med att jag började med Shenxin så hände det många saker, jag märkte att jag kunde böja mig ner och lägga händerna på fötterna i Lyft upp Qi vilket inte gick under de fem år jag endast tränade Lyft upp Qi."

Tankar om mig själv

"Det har varit en fantastisk kurs. Jag har gått igenom många tankar om mig själv och det känns bättre. Jag är mer avslappnad än vanligt."

Minskad feber och rörligare höft

"Sedan i december har jag gått runt med lite feber i kroppen. Igår hade jag feber på morgonen och på eftermiddagen hade jag rätt mycket feber – det kändes jobbigt. Idag när jag vaknade hade jag inte feber och det har jag inte haft under dagen hellre. Någon konstig känsla har jag haft men det har försvunnit snabbt och inte blivit till någon feber. Under dagens träning har jag känt att det har hänt något i min ena höft. En spänning har släppt och jag kan rotera höften lättare."

Vänstra sidan vecklar ut sig

"Detta är en övning som känns bra och som jag vill fortsätta med tillsammans med Lyft upp Qi som också känns bra. Det känns tryggt att det är så noga med hur man utför övningarna. Jag kan känna hur min vänstra sida som är ihoptryckt sakta vecklar ut sig."

Qi-fältet

"Det var väldigt bra träning idag och jag kände verkligen av Qi-fältet."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen