Sommarkursträning Göteborg [2010-01-03]

Då var det dags att köra igång det nya året, år 2010, och det gjorde vi med mycket träning, en massa snö och minusgrader utanför fönstret. Enligt många av de deltagande så kunde det nya året inte börja på ett bättre sätt än att få träna intensivt och vara tillsammans med sina qigongvänner under fyra dagar. Många upplevde en förbättring av förmågan att koncentrera sig och förmågan att slappna av under övningarna.

picture 4-dgrs training

LUGN

Det känns som jag fått mycket bättre kvalitet på La Qi under denna kurs. Det är mycket lugnare i tanken, mjukare och skönare att träna, så det är väldigt "gött".

KONCENTRATION

Har alltid haft superhöga krav på mig själv vilket har gjort att jag har gått in i väggen två gånger. Det är likadant med Qigongen, om det inte fungerar som jag vill så kan jag bli väldigt irriterad, speciellt armträning och La Qi. Det kommer mycket tankar och så tänker jag att jag inte skall tänka något och då blir jag frustrerad. Jag tycker att det har gått mycket bättre under denna kurs. Andra dagen ställde jag mig bara och började armträningen väldigt mjukt, det kom inga tankar – bra. Så kom det en tanke – jaha där kom den tanken, observerade den och tänkte lite lätt att den kan försvinna. Innan har jag blivit frustrerad när det kommit tankar. Det gick jättebra med armträningen, det har aldrig gått så bra, även den längre, så det var väldigt skönt. Likadant var det med Drag Qi, tankar kommer och går, det är inte så mycket att göra åt, det är som det är, jag har släppt dem lätt. Det var verkligen påtagligt att min koncentration blivit bättre och frustration mindre under denna kurs.

STARKARE - BÄTTRE VIGÖR

Vi har kvällsträning i denna lokalen och jag brukar ha lite svårt för att ta mig upp för den branta trappan hit. Men det har gått jättebra, bättre för varje dag som gått. Jag är också glad för att jag orkat stå upp när jag gjort övningarna.

Jag har haft problem med min bukspottskörtel ganska länge och har varit lite dålig under jul och de sista veckorna. Jag kände att jag verkligen behövde den här kursen och den har också gett mig väldigt mycket. De första en och en halv dagarna var det lite tungt men sedan så hände något under eftermiddagen. Under ett armträningspass så var det som att det rann av lite. Har inte alls haft så ont efter det och känner mig mycket starkare och piggare och gladare. Jag känner stor tacksamhet, det har varit en jättebra kurs, känns jätte effektivt

MJUKARE

Det har varit en behaglig kurs med mycket träning. Jag har inte haft så många problem att arbeta med men har ändå märkt att jag har blivit mycket mjukare i kroppen.

Inflammationen i vänster axel har inte försvunnit, däremot så har höger axel blivit lite bättre och mjukare. Det har hänt en väldig massa i kroppen.

Jag känner att jag har blivit mjukare i kroppen och att det här skall bli ett avstamp så att jag skall träna lite mer än vad jag brukar göra under det nya året.

NACKE – AXLAR - HANDLED

Jag har känt alla möjliga konstiga symptom; ont i magen, fötterna, fingrarna o händer. Det har hänt något, ganska mycket tror jag, i min nacke, skuldror och huvud. Jag har haft mycket huvudvärk under sommaren och hela hösten. På kursen har det pirrat, har känts som kallt vatten och det har stuckit. Jag känner att jag får ihop skuldrorna på ett helt annat sätt nu. Inte bara när man rullar runt dem utan även att de kommer ner och det har de aldrig gjort förut. Det har spänt upp i huvudet, det har försvunnit och det har kommit tillbaka, så jag tror att det händer jättemycket där!! Jag hoppas på mycket energi efter denna kurs.

Det känns bättre nu i handen och i axeln. Jag trillade av cykeln för ett tag sedan och stukade handleden, men det känns bra nu. Jag känner mig nöjd med kursen.

FÖRKYLNING

Min förkylning försvann mycket snabbt när jag kom hit. Så det märks att immunförsvaret har förbättrats.

BEHAGLIG KURS

Jag trodde att det skulle bli tufft att hoppa in här eftersom jag inte har varit så flitig med att träna, men det har varit jätteskönt. Blev förvånad när jag hörde att vi skulle avsluta med Qi- reglering igår eftermiddag, känslan var att vi precis hade haft lunch. Det var en härlig känsla att dagen gick så fort.

Jag har börjat tycka om Qigong. Innan har jag mest tränat för att träna.

Jag har bestämt mig att nyckelordet för 2010 skall bli att det skall vara kvalitet; framförallt på träningen då. Det har jag lyckats med på den här kursen. Jag har tränat med kvalitet och resultaten kom med en gång. Jag har haft en oerhört stark Qi känsla, det har säkert ni andra också haft så det kanske inte är något märkvärdigt.

Det har varit en väldigt bra kurs, det är så härligt att få träna mycket. Jag känner att även armträningen har varit ganska behaglig, vilken jag har ganska stort motstånd mot annars. Så det har varit väldigt skönt och jag har känt att jag börjat få lite flyt på slutet, innan det är två kvar. La Qi har varit väldigt fin, vi har haft många långa La Qi och det har varit starkt för mig.

Kanonkurs – en sådan varje månad hade varit fint!!!

Jag är tacksam att jag har varit på denna kurs för den har varit väldigt bra.

Skönt med en kurs där armträning bara är skönt och man inte vill sluta.

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT 2010

2009 var ett år för mig där jag har utvecklats mentalt och lyssnar på mig själv och tror mer på mig själv. Det var någon som under en kurs för ett år sedan sa, att när hon började träna med huvudet och inte bara kroppen, så kom resultaten. Och det tog jag fasta på, försökte få med huvudet och det har gett resultat.

Det verkar som att många haft ett jobbigt 2009 men jag får säga att mitt har varit ganska bra. Jag har varit helt eller delvis sjukskriven sedan 2002 och sedan en månad tillbaka så arbetar jag 100%. Från första januari så är jag inte längre sjukskriven så det har hänt ganska mycket. Det känns bra, jag börjar bli riktigt bra igen. När man känner att självförtroendet börjar komma tillbaka då det gäller jobbet och vad man kan göra hemma. I våras och somras så har jag bytt panel på huset och fönster o grejer. Jag har klättrat på stegar o ställningar och det är saker jag inte har gjort på många, många år. Ser fram emot 2010 och denna kurs är en bra början. TACK

Lärare:

Patrik Rastija