LUQ 2 Stockholm [2009-11-28]

Det var över 50 qigongare som valde att fira första advent genom att delta i vår Lyft upp Qi 2 kurs i Stockholm. De allra flesta hade deltagit i minst en 9-dagars sommarkurs. Glädjen var stor över att träffa gamla bekanta igen. Tillsammans fördjupade vi kunskaperna och färdigheterna i Lyft upp Qi, alltihop i ett starkt Qifält.

Ur deltagarnas kommentarer:

Korrigering

"Jag har fått bra korrigering på La Qi och det har gjort stor skillnad i träningen."

"Väldigt bra kurs. Jag har fått bra korrigeringar. Det har varit en intensiv höst på jobbet så kursen kom väldigt lägligt. Jag har lyckats bryta stressen och istället fått lugn och ro."

"Jag märker att små korrigeringar gör en stor skillnad i träningen. Jag har mycket på jobbet men försöker att tänka qigong mässigt för att hantera det bättre."

"Det har varit en bra kurs och lyxigt att få så många bra korrigeringar."

Kvalitet i träningen

"Jag vill tacka för en jättebra kurs. Det känns bra med kvalitetsaspekten som har tagits upp under kursen. Jag ska försöka fokusera på det framöver."

"Jag är nöjd med kursen. Jag har ökat kvalitén i alla rörelserna."

"Under den här kursen har jag lyckats att slappna av bättre än vad jag gjort tidigare och det har varit jätteskönt. Jag vill försöka få till bättre kvalitet i träningen nu och känner mig motiverad till det efter kursen. Det var ett enkelt val att gå hit den här helgen."

Trasig muskel

"Jag trodde nästan att jag inte skulle kunna komma på kursen. Jag brukar inte ha ont i kroppen men för ett tag sedan när jag skulle städa bilen halkade jag till och slet sönder en muskel. Kunde knappt gå efteråt och blev riktigt rädd. Jag bestämde mig för att gå på tisdagsträningen och haltade iväg. När jag kom in i träningssalen hände något, jag vet inte vad, sen kunde jag röra mig obehindrat igen. Qigongen ger mig kraft att klara av vardagen och jag är lycklig över att jag kunnat komma så nära qigongen."

Starkare känsla av qi

"Under en av La Qi passen så släppte något i fotleden och efter det så fick jag en starkare känsla av qi i kroppen."

Rörligare, mer avslappnad

"Jag känner mig rörligare i hela kroppen och mer avslappnad i händerna i träningen."

Bättre balans

"Väldigt skön kurs. Oftast när vi står och tränar med ögonen stängda så känner jag mig yr och måste öppna ögonen lite grann. På denna kurs har jag kunnat blunda hela tiden. Det har varit en avslappnad och skön helg."

Ryggont

"Jag har haft mycket ont i ryggen den senaste tiden. Idag har jag klarat att sitta på golvet och tagit mig upp på fötter igen utan problem. Jag är väldigt nöjd med kursen."

Kick framåt

"Mycket skön kurs. Jag har fått en bra kick framåt."

Ökat lugn

"Jag har fått ett djupare lugn och mer avslappnad kropp efter denna kurs."

Ökat lugn

"Jag har fått ett djupare lugn och mer avslappnad kropp efter denna kurs."

"Lugn och stabil helg. Jag jobbar mycket med lugnet och avslappningen. En sån här helg gör att jag får mycket hjälp med det."

Skönhet och godhet

"Jag känner mycket skönhet och godhet i qigongen."

Hantera jobbiga situationer

"Det har varit väldigt turbulent på jobbet den senaste tiden. Qigongträningen har hjälpt mig att tänka klart, hitta bra lösningar på problem och att behålla lugnet."

Lärare:

Lars Hagner