Lyft upp Qi Kalmar [2009-11-21]

Högalids folkhögskola stod som värd för höstens grundkurs i Lyft upp Qi i Kalmar. Ett glatt gäng samlades där och arbetade tillsammans för att lära sig eller fördjupa sina kunskaper i Zhineng Qigong.

En kvinna som gick sin första kurs för en och en halv månad sedan berättade med stor tacksamhet att hon hade kunnat sluta medicinera efter sin inflammatoriska sjukdom, trots att den var diagnostiserad som kronisk. Hon hade genom träningen blivit mycket piggare och såg sig inte längre som kroniskt sjuk.

Ur deltagarnas kommentarer:

Kalla fingrar

"Jag mår alltid bättre efter träning, även när jag mår bra. Jag skall skriva in "träning" i mitt schema. Det har varit en bra kurs. Jag har haft problem med kalla fingrar, känns mycket bättre nu."

Astma, fibromyalgi

"Det här är min 6.e helgkurs. När jag började hade jag problem med astma och fibromyalgi. Nu känner jag inte av dessa problem!"

Trevligare

"Jag började träna qigong för 6 år sedan. Jag tränar varje morgon före jobbet. Min man väcker mig så att jag skall hinna träna, han vet att jag blir mycket trevligare då!"

Kronisk bukspottskörtelinflammation

"Har tränat qigong i 2,5 år. Jag hade problem med gluten, lactos och fick kronisk bukspottskörtelinflammation, blev deprimerad. Min syster hittade qigongen och vi gick en grundkurs. Jag gick min första sommarkurs 2008 och mitt liv förändrades efter kursen! Jag var jättesvag, mådde väldigt dåligt och hade en stol bakom mig ifall jag inte skulle orka, efter ett 40 minuters träningspass mådde jag skitbra! Efter den kursen har jag inte blivit lika dålig igen. Qigongen har också hjälpt mig mentalt, jag ser mig inte längre som kroniskt sjuk."

Kroniskt inflammatorisk sjukdom

"Det här är min andra kurs. Jag blev tipsad av Linda och gick min första i Ljungby. Jag hade en kronisk inflammatorisk sjukdom. Efter första kursen minskade jag min medicinering. Qigongen har hjälpt mig mycket, jag är numera medicinfri, mycket piggare och är inte längre kroniskt sjuk."

Piggare, lugnare

"Gick min första kurs för 5-6 år sedan. Jag var lite trött då, studerade, jobbade och hade små barn. Efter första kursen var det jättestor skillnad, jag blev piggare och lugnare i 3-4 månader."

Lärare:

Lars Hagner