Shenxin Qigong Trondheim [2009-11-07]

Årets fjärde kurs i Trondheim - denna gång premiär för Shenxin Qigong - hölls en solig men kylig novemberhelg. På det varma stengolvet stod deltagarna i djup koncentration hela helgen. Solstrålarna lös upp de gröna plantorna och gav en känsla av att vi stod ute i en park. Alla deltagarna hade tidigare deltagit i Lyft upp Qi och för alla utom för 2 så var Shenxin Qigong en helt ny upplevelse. Någon anmälde sig till kursen efter föreläsningen på fredag kväll, en deltagare kom från Hegra 4 mil norr om Trondheim och en annan flög från Kvinnherad på vestlandet för att vara med på kursen. Trondheim har fått en livaktigt grupp som tränar gemensamt en gång i veckan och flera av deltagarna har fått väldigt bra resultat.

Trondheim SxQ nov 2009

Kommentarer från kursen

Kolesterolvärde halverats, äkta glädje och livskvalitet!

«Sedan helgkursen i vår har jag haft det fantastiskt! Jag har lidit av för hög kolesterolnivå. Först gick den ned från 8,9 till 6. Jag blev gladare och lättare i kroppen. Jag har tränat kontinuerligt och nu är kolesterolvärdet nere på 4,5. Det är äkta glädje och livskvalitet! Jag känner att inflammationen i skuldrorna är på retur och jag är väldigt optimistisk.»

Stress, allergi

"Det var härligt att komma till Trondheim och träna Shenxin Qigong. Jag har haft problem med stress som stadigt blir mindre. Jag har varit plågad av kraftig damm allergi i höst men har inte känt av någonting i helgen."

Tänker mindre på fel, mindre bekymmer, lugn och rofylld

«Jag klarar bättre av att inte tänka så mycket på sånt som kan gå fel och har mindre bekymmer när jag gör Qigong. Idag klarade jag av att lägga händerna på fötterna.»

Inflammation i skuldror

«Jag har tidigare arbetat som frisör, men fick inflammation i skuldrorna och var tvungen att sluta. Jag tål inte inflammationshämmande mediciner. Jag kände för första gången idag att jag kan röra skuldrorna. En väldigt bra kurs.»

Liten frånvaro från arbetet

«Jag har tränat Zhineng Qigong i 10 år nu. Jag blir så lugn på kurserna. Jag har inte varit sjuk någon gång de sista åren har bara 2 dagars frånvaro från arbetet.»

Bättre livskvalitet och stresshantering

«Jag har tränat sedan förra våren, jag hanterar stress bättre och jag har fått ett bättre och jämnare humör och mer energi. Har seninflammation i armarna, men tanken på att jag skulle hit på helgkurs hjälpte.»

Ingen allergimedicin, stresshantering

«Jag hanterar stress mycket bättre sedan Lyft upp Qi kursen i våras. För första gången har jag varit utan allergimediciner en hel sommar. Under snake arm hände något i armarna.»

Varm o glad

«Jag känner mig varm och glad. Jag bubblar över när jag tränar och är lugnare och mer rofylld i sinnet.»

Får ro, pollenallergi, östrogenbehandlilng, stresshantering

«Sedan sista helgkursen i våras så är min pollenallergi borta. Jag har slutat med akupunkturbehandling – efter 15 år. Har också slutat med östrogenbehandling. Zhineng Qigong hjälper mot stress, jag får ro.»

Åter i arbete

«Jag var stressad och sjukskriven före helgkursen i våras. Nu har jag börjat att arbeta igen.»

Varmare händer och fötter, massor med energi

«Jag har tränat sedan helgkursen i våras, har inga speciella problem, men jag behövde bli lugnare. Jag har fått massor med energi, varmare händer och fötter. Det har varit en fantastisk helg.»

Mycket energi

«Jag har fått väldigt mycket energi under kursen. En jättebra kurs.»

Träning som ej belastar kroppen

«Jag har kroniska smärtor i hela kroppen. Det är fint med en träningsform som inte belastar kroppen. Jag känner att jag får mer energi av träningen.»

Lärare:

Patrik Rastija