Lyft upp Qi Borgå [2009-11-07]

Det var nästan lite julstämning över höstterminens kurs i Borgå. Snöflingorna föll, det blev tidigt mörkt ute och ljusen lysten i fönstren. När dagarna blir kortare är det bra att fylla på med mer qi. Deltagarna kämpade väl och det blev en hel del träning under kursen. Det fanns också tid för raster och gott fika som deltagare tagit med. Kursen sammanföll med fars dag och flera av deltagarna skulle åka och hälsa på sina pappor efter kursen.

Några kommentarer från deltagarna

Lugnare och gladare

"Jag har inte märkt några dramatiska förbättringar men jag tycker om träningen. Jag blir lugnare och gladare och tänker fortsätta träna."

Mindre rastlös

"Jag tror att träningen gör att jag blir mindre rastlös. Jag tror att det här är bra mental träning. Jag är också sned i kroppen och hoppas få hjälp med det. Jag tycker om stämningen. Träningen ger en möjlighet att stanna upp. Jag vet inte om jag kommer att träna varje dag jag brukar vara dålig på det men jag har heller aldrig haft så mycket besvär som jag har nu. Jag tvingas till ödmjukhet och till att träna."

Piggare

"Jag har provat många olika saker som jag har tänkt träna hemma sen med det har inte blivit av. Jag tycker om att var i grupp. Det har varit skönt här i helgen. I går efter kursen var jag jättetrött och jag gäspade mycket men sen helt plötsligt blev jag jättepigg och städade hela huset. Det är uppenbart att något hänt. Jag går gärna fler kurser."

Hantera vardagen

"Det är skönt att ha gruppen. Även om jag inte tränar så mycket så märker jag att jag kan hantera vardagen bättre. Jag orkar på ett annat sätt och kan hantera stress bättre. Jag rekommenderar att man tränar även om jag själv inte alltid tränar."

Skriker mindre

"Jag tränar cirka fem gånger i veckan och jag märker att jag är mindre stressad nu. Jag skriker inte lika mycket på barnen."

Smärta i arm

När jag började hade jag jätteont i en arm men smärtan har släppt och nu kan jag sticka hur mycket jag vill igen. När jag först hörde talas om sommarkurser tyckte jag att det lät vansinnigt att träna så länge men sen åkte jag själv dit och det gav jättemycket. Träningen känns helt annorlunda nu. Det går av sig själv på ett annat sätt.

Känns bra

"Det här är mitt första försök. Jag har länge fått höra att jag borde träna. Jag håller ett högt tempo och sover dåligt med mycket stress. Det låter bra med qigong. Det känns bra för kroppen. Det har gjort gott."

Lärare:

Angelica Berg